Články autora: Gabriela Kostková

Jak bezpečně obchodovat s Indií

Naše společnost se zabývá vývojem, výrobou, prodejem a servisem průmyslových armatur a dodávkami potrubí a příslušenství. Jedním z trhů, na který se v posledních letech strategicky zaměřujeme, je Indie s ohledem na její obchodní potenciál do budoucna. V rámci obchodních vztahů, které se nám daří navazovat, je potřeba při projednávání kontraktů řešit i standardně požadované zajištění našich dodavatelských povinností formou záruk. Obchodní partneři v tomto teritoriu zpravidla nepřijímají bankovní záruky vystavené v jejich prospěch bankami v České republice, ale vyžadují pouze záruky vystavené místními bankami. Je tento přístup obvyklý? Zároveň by nás zajímalo, jak si co nejlépe zajistit včasné zaplacení za námi dodané zboží?

Štítky Indie, KB

číst celý článek

Pro exportéra je akreditiv nejlepším řešením

Naše společnost se zaměřuje především na prodej použité manipulační techniky, jako jsou vysokozdvižné vozíky, skladová technika, terénní stroje, teleskopické manipulátory, paletové vozíky, pracovní plošiny a regálové zakladače. Poskytujeme i další služby jako půjčovnu či servis. Naše stroje prodáváme nejen v ČR, ale v celé Evropě. V posledních letech se rozvinul zájem ze strany států Afriky, Jižní Ameriky či Asie. Při domlouvání platebních podmínek se tak setkáváme s nejrůznějšími požadavky a narážíme na celou řadu zkratek, jako je třeba DC, LC, CAD nebo DA. Co přesně zkratky znamenají ve vztahu k platbám? Co z toho je pro nás jako vývozce výhodné?

Štítky Finance

číst celý článek

Z Čech do nitra Afriky s potvrzeným akreditivem

Naše ryze česká společnost úspěšně působí na tuzemském i zahraničním trhu již více než 20 let jako přední dodavatel materiálů pro reklamu. Při vývozu využíváme jako platební nástroj potvrzený dokumentární akreditiv. Setkali jsme se však s tím, že tuzemská banka není vždy připravená potvrdit akreditiv z některých světových destinací. Jako vhodné řešení takové situace se ukázalo využití programu na podporu obchodu Evropské banky pro obnovu a rozvoj, kdy naše banka potvrdila akreditiv z Běloruska na významnou částku a následně též financovala, a to na základě přijatého zajištění od EBRD. Je tato podpora dostupná i pro exotičtější trhy, jako jsou například země Středního východu nebo Afrika?

Štítky Finance, Afrika

číst celý článek

Čína a dokumentační platby patří k sobě

Naše společnost se věnuje dovozu vysoce kvalitních e-cigaret a příslušenství od předních výrobců do České republiky. Od počátku roku 2009 dovážíme zboží také z Číny, kdy s čínským partnerem byly platební podmínky nastaveny na platbu předem. Objemy našich dovozů však kontinuálně rostou, a proto už delší dobu uvažujeme o jiných alternativách placení za zboží. Jaké jsou naše možnosti právě s ohledem na Čínu?

Štítky Finance, Čína

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.