Články autora: KB

Záruční programy Evropského investičního fondu

thumbnail

„Provozujeme stylovou kavárnu nedaleko dejvického nádraží, zaměřujeme se na anglické snídaně a domácí kuchyni z kvalitních surovin. Na rozšíření kavárny bychom potřebovali úvěr, ale neradi bychom dávali do zástavy nemovitost. Je nějaká možnost, jak úvěr zajistit jinak?“ - Matěj Záhorský, majitel Café Záhorský s.r.o.

číst celý článek

For its clients, the bank must be a ship that can sail even through stormy weather

thumbnail

Komerční banka (KB) economists conclude that the worst days are now over for the Czech economy and forecast an improved performance in 2024 after last year’s decline. However, the growth will be very moderate and won’t become more noticeable until the second half of the year. "Still, our country's economy has proven to be robust, and if we look at it as a whole, it’s like a big ship that can maintain a straight course even in rough seas. I am happy that our bank contributes to this with our stability and strength," says David Formánek, member of the KB board responsible for corporate and investment banking.

číst celý článek

Když podnikání brzdí dlouhá splatnost faktur

thumbnail

Provozujeme rodinné vinařství s dlouholetou tradicí a zkušenostmi. Protože se postupně rozrůstáme, spolupracujeme také s velkými odběrateli, kteří si obvykle nastaví dlouhou splatnost faktur. Jsou to pro nás důležití obchodní partneři, ale peníze uzamčené ve fakturách déle než 40 dnů pro nás znamenají nestabilitu v cash flow. Zajímalo by nás, jestli můžeme platformu Roger Platba využít jen pro jednoho odběratele, nebo je možné zkrátit splatnost současně vůči několika odběratelům? - Tomáš Veverka – Vinařství Veverka, Čejkovice

Štítky KB

číst celý článek

Komerční banka zrychlila odesílání SEPA a zahraničních platebZa rychlou platbu neplatíte nic navíc

Velmi často platíme našim obchodním partnerům v zahraničí a rychlost zpracování plateb je pro nás hodně důležitá. Našimi obchodními partnery ze strany dodavatelů jsou jak tuzemské, tak i zahraniční hutní společnosti sídlící v České republice, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Slovinsku a Itálii. Zaznamenali jsme, že Komerční banka zrychlila zpracování SEPA a zahraničních plateb. Je toto zrychlení zpoplatněno a změnilo se něco v zadávání plateb? Jaké jsou podmínky pro zadání platby, aby byla platba zpracovaná rychleji, a kdy ji teď náš obchodní partner obdrží? Zdeněk Břečka, spolumajitel a člen správní rady společnosti Britterm a.s.

Štítky KB, rychlé platby

číst celý článek

Kde získat finance nejen na inovaceBanka pomůže najít i vhodné projekty

Naše společnost se zabývá povrchovými úpravami odlitků zejména pro německé slévárny. V rámci dlouhodobé snahy o maximální efektivitu zvažujeme investice do inovací ve výrobním procesu, pořízení pokročilých výrobních technologií a také další snižování energetické náročnosti našeho provozu včetně technologických linek. Jaké existují v tomto směru dotační nebo jiné podpory? Může nám banka pomoci vybrat a nadefinovat vhodné projekty z našeho plánu investic a obnovy majetku? Mgr. Olga Kupec, Ph.D., majitelka a jednatelka společnosti Abydos, s.r.o.

Štítky KB, Finance, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.