Články autora: Pavel Hořejší

Strategické inovace motorem všech změn aneb Od poradenství přes komíny až k bílým plášťům

thumbnail

To, že se Sindat jako ryze česká, středně velká firma ve zdraví dožil téměř čtvrtstoletí, je především důsledkem nekompromisní inovační politiky. Nemám nyní na mysli nějakou mimořádnou genialitu našich nápadů, často se jednalo o intuitivní a náhodné změny, ale především důslednost v jejich prosazování a schopnost dotahovat myšlenky do konce.

Štítky Biotechnologie, Inovace

číst celý článek

V Galileu jde o obrovské zakázky i pro české firmy

thumbnail

Před pár týdny otevřela své brány pražská centrála Evropské agentury pro GNSS (družicová navigace, projekt Galileo), která k nám byla rozhodnutím Evropské agentury kosmického výzkumu (ESA) definitivně přesunuta z Bruselu. V této souvislosti nám poskytl exkluzivní rozhovor jeden z těch, kteří řadu let o Galileo v Praze bojovali: Karel Dobeš, vládní zmocněnec a mluvčí Koordinační rady ministra dopravy České republiky pro kosmické aktivity.

Štítky Nové technologie, Vesmír

číst celý článek

Hermann Simon: Jak se rodí exportní šampioni

thumbnail

Nejen o tom jsme si v jedné z pražských restaurací povídali s profesorem Hermannem Simonem, předním světovým odborníkem na podnikové strategie, marketing a tvorbu cen. Inspirovala nás jeho prezentace na půdě Vysoké školy ekonomické v Praze, kam přijel v rámci projektu Management v praxi aneb Zvyšování pracovních kompetencí studentů spoluprací s podniky.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.