Články se štítkem: Biotechnologie

Biotech (z)mění zdravotnictvíPersonifikace léčby se stane standardem

thumbnail

Biotechnologie jsou vynášeny do nebes i zatracovány. Příznivci sektoru sázejí na to, že nabídne léky na nevyléčitelné choroby a zabrání další degradaci životního prostředí; kritici varují, že podobně jako Frankenstein vyprodukuje monstrum, které nás nakonec zničí. Obě strany mince v rámci cyklu Alter Eko diskutovali ekonom PPF banky Luboš Mokráš a portfolio manažer fondu Top Stocks ze skupiny Erste Ján Hájek.

Štítky Biotechnologie, Zdravotnictví

číst celý článek

Možná budeme jednou létat na řasy

thumbnail

Společnost Boeing již uskutečnila testy, v nichž se přidával řasový olej do kerosinu. Ale technologie zpracování řas zůstává stále nákladnější než rostoucí cena ropy. Její zdokonalení by však mohlo časem produkci řas zlevnit. Místo vrtných věží by na někdejších ropných polích pak mohly stát bioreaktory.

Štítky Biotechnologie, Potravinářství, Věda a výzkum, Farmaceutický průmysl, Zelená energie, Izrael

číst celý článek

Strategické inovace motorem všech změn aneb Od poradenství přes komíny až k bílým plášťům

thumbnail

To, že se Sindat jako ryze česká, středně velká firma ve zdraví dožil téměř čtvrtstoletí, je především důsledkem nekompromisní inovační politiky. Nemám nyní na mysli nějakou mimořádnou genialitu našich nápadů, často se jednalo o intuitivní a náhodné změny, ale především důslednost v jejich prosazování a schopnost dotahovat myšlenky do konce.

Štítky Biotechnologie, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.