Rozhovory

Tomáš Rousek: V Egyptě se snoubí arabská pohostinnost a africká srdečnost Obchod zde je běh na dlouhou trať, ale vyplatí se

thumbnail

Ačkoli nyní egyptská ekonomika prochází zkouškou, stomilionová země s mladou a rostoucí populací, strategickou pozicí pro globální obchod a velkými ambicemi v mnoha směrech nabízí stále bezpočet příležitostí pro naše exportéry a investory. Jak říká ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Káhiře Tomáš Rousek: „Kdo si navíc začne budovat v Egyptě pozice nyní, získá před ostatními náskok. Protože jestli je v Africe pro úspěšný obchod něco opravdu potřeba, pak je to trpělivost a dlouhodobé budování osobních kontaktů.“ Hovoříme s ním krátce po úspěšné misi českých vodohospodářů v Káhiře, kterou zorganizoval CzechTrade ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Káhiře.

Štítky Egypt, CzechTrade

číst celý článek

Nicolas Tauvel: V Africe nemůžete čekat rychlý úspěch. Vytrvalost se vám ale stonásobně vrátí

thumbnail

Klíčem k úspěchu na afrických trzích je přemýšlet v dlouhodobém horizontu, vytvářet silné vazby a vytrvat. „Pokud tohle všechno zvládnete, získáte tím obrovskou výhodu,“ říká Nicolas Tauvel, zástupce generálního ředitele pro oblast korporátních a institucionálních zákazníků a plateb v Société Générale Senegal. Povídali jsme si o jedinečných příležitostech (nejen) v Senegalu.

Štítky Senegal, Afrika, SG, KB

číst celý článek

Luboš Michlík, šéf Sigma Group: Egyptskému zavlažování zvýšíme kapacitu o proud, jako má Vltava pod Karlovým mostem

thumbnail

První čerpadla opatřená značkou Sigma instalovala česká firma v Egyptě už v polovině minulého století. Od té doby vyváží své technologie do nejlidnatější arabské země světa pravidelně. I díky dlouholetým obchodním vztahům a řadě úspěšných referenčních projektů si egyptský stát vybral právě českého výrobce jako jednoho z dodavatelů pro svůj klíčový zavlažovací projekt. New Delta bude značným množstvím vody zúrodňovat odlehlejší pouštní oblasti, a zvýší tak potravinovou soběstačnost země. Dvě ze sedmi přečerpávacích stanic na části projektu, která se jmenuje Mostakbal Misr, budou používat technologie dodané společností Sigma Group. Nejen o zavlažování jsme si povídali s generálním ředitelem a členem představenstva firmy Lubošem Michlíkem.

Štítky Egypt

číst celý článek

Matt Field: Opustit EU pro Británii nikdy neznamenalo opustit Evropu

thumbnail

Do českého prostoru vstoupil opravdu nepřehlédnutelně díky kampani #jsemtunovej, která měla velký ohlas jak u širší, tak odborné veřejnosti. I když v době, kdy spolu hovoříme, u nás velvyslanec Spojeného království v České republice Matt Field stále není ještě ani rok, už tu „úplně novej“ není. Jak na něj zatím Česko působí, jak ze své pozice pomáhá rozvíjet obchodní vztahy mezi českými a britskými podniky a jaká je a bude spolupráce mezi našimi zeměmi v dnešní postbrexitové době? Povídali jsme si pro TRADE NEWS.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Jiří Rak: Brexit vnesl nejistotu, ale naši exportéři se v ní neztratili

thumbnail

Obchod s Británií je po brexitu obtížnější, zejména administrativně. Ale zároveň země za Lamanšským kanálem představuje obrovský trh a pro Česko je aktuálně sedmým největším exportním partnerem. Jak čeští exportéři zvládli větší administrativní zátěž a co změny vnesly do činnosti pracovníků londýnské zahraniční kanceláře CzechTrade, na to jsme se zeptali jejího ředitele Jiřího Raka.

Štítky Velká Británie, Irsko

číst celý článek
1 2 3 4 5 17 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.