Rozhovory

Tomáš Kopečný: Česká republika s nabídkou nezaváhalaDočkala se vstřícné odpovědi

thumbnail

Zatímco se na mezinárodní úrovni diskutovalo o konceptu regionalizace pomoci, Česká republika přišla s konkrétní nabídkou a ukrajinská vláda ji přijala. O roli a potřebách českých firem v plánovaných projektech obnovy Ukrajiny a nezbytnosti koordinovaného postupu státu a byznysu jsme hovořili s Tomášem Kopečným, vládním zmocněncem pro rekonstrukci Ukrajiny.

Štítky Ukrajina, Podpora exportu

číst celý článek

Oksana Antonenko: Na Ukrajině dnes platí víc než jindy, že štěstí přeje připraveným

thumbnail

České firmy se války nezalekly. Letošní Meeting Point CzechTrade potvrdil jejich zájem své aktivity na ukrajinském trhu nejen udržet, ale ještě posílit v rámci poválečné rekonstrukce. Jak agentura přizpůsobila své služby aktuálním potřebám našich exportérů, jsme se zeptali ředitelky zahraniční kanceláře CzechTrade Ukrajina Oksany Antonenko.

Štítky Ukrajina, CzechTrade

číst celý článek

Daniel Mahovský: Naše projekty budujeme i pro příští generace

thumbnail

Již podruhé máme v TRADE NEWS možnost pohovořit si s jedním ze zakladatelů fondu Georgia Energy SICAV, který se zaměřuje na investice do staveb vodních elektráren v Gruzii. Daniel Mahovský tráví polovinu času v České republice, kde aktuálně zajišťuje projekční práce a výběrová řízení na dodávku technologií, a druhou polovinu v Gruzii, kde dokončuje development hned několika projektů vodních elektráren a připravuje i projekty solární.

Štítky Gruzie, Energetika, Environment

číst celý článek

Stanislav Štýs: Věřím na přirozenou lidskou touhu po zdravé krásné krajině a selský rozum

thumbnail

Stanislav Štýs se narodil pod Krušnými horami v rodině horníka. Když šel počátkem padesátých let 20. století na studia, žil v krajině, kde se otevíral jeden povrchový důl za druhým. Před očima mu rostla těžební pustina. Není divu, že šel studovat Lesnickou fakultu ČVUT. Stal se lesním inženýrem a celý život se věnoval rekultivacím. Jako mladý inženýr vytvořil vizi záchrany krajiny. Vycházel z toho, že co člověk zničil, musí napravit. A ten, kdo dnes navštíví Podkrušnohoří, musí uznat, že se Štýsova vize naplňuje. Jaké jsou jeho další plány? Nejen o rekultivacích s ním hovoříme pro TRADE NEWS.

Štítky Environment

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 8 17 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.