Indonésie

Komerční banka je „doma“ i v Indonésii a Thajsku

thumbnail

Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) a jeho členské státy představují pro české firmy významný trh s velkým potenciálem obchodní spolupráce. Export z České republiky do zemí ASEAN v posledních letech převyšoval 20 miliard korun ročně a možnosti tohoto regionu nejsou ještě zdaleka vyčerpány. Komerční banka, člen finanční skupiny Société Générale, má bohaté zkušenosti s podporou českých vývozců v jejich exportních obchodních aktivitách po celém světě. Díky široké mezinárodní síti poboček mateřské společnosti má přímý přístup k hlubší a podrobnější informaci o lokálním trhu a podnikatelském prostředí v zemi kupujícího. V teritoriu jihovýchodní Asie je přítomna prostřednictvím poboček Société Générale například v Indonésii a Thajsku.

Štítky Indonésie, Thajsko, KB

číst celý článek

EGAP pojistil dodávku turbíny do Indonésie, ve hře je i Kuba

thumbnail

Parní turbína z Plzně najde uplatnění na indonéském ostrově Jáva, a české strojírenství tak může zaznamenat další úspěch v zahraničí. Dodávku ze společnosti Doosan Škoda Power pro indonéskou paroplynovou elektrárnu Grati pojistila státní pojišťovna EGAP. Export je součástí širšího projektu – celkového rozšíření elektrárny Grati, kterého se účastní řada firem z různých zemí. Financování zajišťují velké mezinárodní banky ING, Société Générale, její česká dcera Komerční banka a také korejská státní exportní a importní banka Kexim. Kromě našeho EGAPu a korejské Kexim se na pojištění podílí také italská agentura pro podporu exportu SACE.

Štítky EGAP, Energetika

číst celý článek

Letem světem zeměmi ASEAN

Brunej Zatím málo objevená Brunej je malou a velmi bohatou ekonomikou, která těží z velkých zásob ropy (nerostné suroviny představují téměř 90 % exportu a 67 % HDP). To přináší velká plus v podobě příznivých podmínek pro zahraniční podnikatele ve snaze o diverzifikaci ekonomiky. Nabízí však i…

Štítky ASEAN

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy

ICT Indonéský trh je ideálním spotřebitelem v oblasti ICT. Jedná se o zemi s čtvrtým největším počtem uživatelů Facebooku (5. místo z pohledu uživatelů Twitteru) a s největším světovým počtem tweetů na světě, a to v Jakartě, která předstihla Tokio. Stavebnictví a rozvoj infrastruktury Indonéský…

Štítky Indonésie, ASEAN

číst celý článek

Země tisíců ostrovů stoupá raketovým tempem

thumbnail

Indonésie je dnes 16. největší ekonomikou světa, která dosahuje každoročně trvalého růstu HDP okolo 6 procent. Má čtvrtou největší populaci čítající 248 milionů obyvatel a zároveň jednu z nejmladších, neboť polovině je méně než třicet let. Podle odhadů mezinárodních ekonomických institucí tvoří nyní střední třída již 18 procent obyvatelstva, což představuje 40 milionů spotřebitelů. Jako počet obyvatel Singapuru a Malajsie dohromady.

Štítky Indonésie, ASEAN

číst celý článek

Singapur, nebo Kuala Lumpur?

thumbnail

Před rokem, kdy vznikal první rozhovor s Václavem Muchnou pro Trade News, zakladatel a majitel společnosti Y Soft rozšiřoval své podnikání u protinožců. Na osobní schůzku jsme si museli počkat a nyní v moderním prostředí domovského sídla firmy v Brně během hodinového vyprávění opět nejprve míříme na druhý konec světa. Ovšem v souladu s hlavním tématem tohoto čísla tentokrát do jihovýchodní Asie.

Štítky Singapur, Malajsie, Indonésie, ICT

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.