Články se štítkem: Latinská Amerika

Jinak namíchané karty aneb Brazílie na vzestupu

thumbnail

Na příkladu ukrajinské krize je patrné, že se stále mnozí nechtějí smířit s faktem, že karty jsou ve 21. století rozdány jinak než v období studené války. Svět již není rozdělen bipolárně na dvě geopolitické mocnosti, ale ekonomicky. Kybernetické tsunami v podobě technologické integrace, založené na rozvoji informačních a komunikačních systémů po celém světě, ruku v ruce s celosvětovou mobilitou, přesunem kapitálu a volným transferem znalostí způsobily, že se dnes planeta přirozeným způsobem spojuje na všech úrovních.

Štítky Brazílie, Latinská Amerika

číst celý článek

Peru si označení latinskoamerický tygr zaslouží

thumbnail

Aby státy Pacifické aliance obstály v konkurenci, vyvinuly obdivuhodné integrační úsilí. O jejich ekonomickém potenciálu, významu neformálních kontaktů v podnikání, dosud opomíjených příležitostech, ale hlavně o Peru a caracaském metru jsme hovořili s poradkyní předsedy Mezinárodní obchodní komory ČR Janou Gutiérrez Chvalkovskou.

Štítky Peru, Mexiko, Kolumbie, Chile, Venezuela, Latinská Amerika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.