Články se štítkem: Asie

Plány českých firem v Asii dávají smysl, nyní jednáme o jejich podpoře

thumbnail

Šest zemí za deset dní. Třicítka českých byznysmenů má za sebou nejnáročnější zahraniční misi, kterou kdy Hospodářská komora ČR co do počtu navštívených států vypravila. Účast ve velkých tendrech Škody Transportation, zakázky pro Aero Vodochody a Aircraft Industries nebo dodávky tramvají či elektrárenských zařízení – to jsou některé z obchodních příležitostí českých firem za miliardy korun, o kterých se po návratu podnikatelské mise mluví. Exportní pojišťovna EGAP se se zainteresovanými exportéry dobře zná. Jejich vývoz do zahraničí podpořila svými pojišťovacími a záručními produkty již dříve. Nyní se další spolupráci EGAPu nejen s nimi otevírají nové možnosti. Tentokrát na Filipínách, v Indonésii, Singapuru, ve Vietnamu, v Kazachstánu a Uzbekistánu. V zemích, které navštívil vládní speciál za účasti českého premiéra Petra Fialy na konci dubna.

Štítky Podpora exportu, Asie, EGAP

číst celý článek

Asijské století vs. Česko: Proč nás Německo (ne)ochrání

thumbnail

Globální ekonomika připomíná orloj, do kterého se naházela spousta písku a kamení. Pro to, aby i napříště fungovala, je třeba vyčistit americko-čínské vztahy, racionálně se postavit k environmentálním a dalším výzvám dneška a také zvládnout odchod evropské politické konstanty Angely Merkelové. Podrobnosti v kontextu českého byznysu, který na stabilitě světa bytostně závisí, diskutovali globální stratég, zakladatel platformy Alter Eko Roman Chlupatý a generální ředitel EGAPu Jan Procházka.

Štítky Asie, Německo, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.