Články se štítkem: Rusko

Říkáme si Baťové letišť

thumbnail

„České firmy stále nedoceňují, co západní exportéři dobře vědí a běžně toho využívají. Když se nějaké společnosti podaří proniknout na zahraniční trh, přivede s sebou ze své země řadu subdodavatelů,“ říká Ilja Mazánek sr., bývalý diplomat a dnes obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, která dokazuje, že to umíme také.

Štítky Aerospace, Afrika, Rusko, UK, KB, ČEP, EGAP

číst celý článek

Josef Šimeček: Poptávka z Východu roste

thumbnail

Zatímco většina Evropské unie žije dekarbonizací, země jako Rusko, Čína a státy jihovýchodní Asie našlapují s ohledem na hospodářský růst a sociální klima kolem restrukturalizace svého energetického mixu zatím opatrně. Proto se nejzajímavější odbytiště společnosti Hansen Electric, čerstvého nositele ocenění Exportní cena DHL UniCredit Bank v kategorii středně velká společnost, nacházejí právě v těchto regionech.

Štítky Energetika, Čína, Rusko

číst celý článek

Michel Macagno: Rusku zvenčí neporozumíteMusíte se tam vydat

thumbnail

O Rusku jsme si povídali s Francouzem Michelem Macagno, který strávil šest let na pozici ředitele korporátního bankovnictví v Rosbank. Za tu dobu poznal nejen Moskvu, ale projezdil zemi křížem krážem. Protože, jak zdůrazňuje, pokud tam chcete udělat obchod, musíte se za svými klienty vydat třeba tisíce kilometrů daleko. Dnes působí v Komerční bance v Praze. Zodpovídá za oblast globálního transakčního bankovnictví skupiny Société Générale v regionu střední a východní Evropy a Ruské federace.

Štítky Rusko, Finance, KB

číst celý článek

Antonín Jaroš: V Rusku má přednost vše ruskéI tak znovu nabíráme dech

thumbnail

Před čtyřmi lety v rozhovoru pro TRADE NEWS Antonín Jaroš v souvislosti s protiruskými sankcemi tvrdil, že když vyklidíme pozice v Rusku, rádi na ně nastoupí naše zahraniční konkurence. Naplnila se jeho slova? A jak obstála firma, pro kterou Rusko tvořilo 90 procent z exportního koláče? Nejen to jsme probírali s jedním ze zakladatelů české jedničky na trhu dobývací techniky, společnosti INCO engineering.

Štítky Rusko, Mongolsko

číst celý článek

Rusko: Stálice v hledáčku českých firem

thumbnail

V letošním roce oslavuje Česká republika mnoho výročí. Jedním z nich je i 25 let od navázání diplomatických vztahů mezi Českou republikou a Ruskou federací. Oficiální styky s Československem však sahají až k 5. červnu 1922, kdy byla podepsána smlouva mezi RSFSR a ČSR o zřízení zastupitelství obou států v Praze a Moskvě.

Štítky Rusko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.