Články autora: EGAP

EGAP loni pomohl českým exportérům vyvážet do rekordních 54 zemí

thumbnail

Exportní pojišťovna EGAP v roce 2021 podpořila české exportéry a investory na dosud nejvyšším počtu zahraničních trhů. Pojistila či zaručila vývoz tuzemských firem do 54 zemí světa, a v tomto ohledu byl překonán rok 2020, kdy to bylo 47 trhů. Celkově pojišťovna loni uzavřela 251 pojistných smluv v objemu 34 miliard korun. Loňské hospodaření zakončila ziskem 442 milionů korun.

Štítky Pojištění, Export, EGAP

číst celý článek

Smykové nakladače KOVACO Electric chtějí v Americe i v Realu Madrid

thumbnail

Ve Velké Dobré u Kladna finišují poslední úpravy výrobní haly. Co nevidět zde začne produkce elektrických nakladačů, smykem ovládané stroje se zde vyrábějí jako jediné na světě poháněné výhradně elektřinou. Původně slovenský, následně slovensko-český výrobce KOVACO Electric přešel letos kompletně do českých rukou a s sebou přesouvá i celou svou výrobu. Elektrické smykače vyváží až na západní pobřeží Spojených států, nyní s pojištěním EGAP.

Štítky Strojírenství, EGAP

číst celý článek

Z Vysokého Mýta na africký kontinentAutobusy za téměř 2,4 miliardy

thumbnail

Státní exportní pojišťovna EGAP podpořila vývoz českých autobusů z Vysokého Mýta do Afriky. Společnost Iveco Czech Republic jich dodá 400 do Pobřeží slonoviny, dalších padesát jich poputuje do africké země z mateřské společnosti Iveco France. Financování exportu zajišťuje ČSOB, zatímco EGAP poskytuje pojištění jejího bankovního úvěru. Dvouletý kontrakt do pobřeží slonoviny bude letos dokončen. Celková hodnota vývozu dosahuje téměř 2,4 miliardy korun.

Štítky Afrika, Pobřeží slonoviny, Pojištění exportu, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.