Články autora: Jakub Kopecký

Ivan Jančárek: Největší potenciál se skrývá ve společných projektech vědy a výzkumu

thumbnail

Korejská republika je sice náš třetí největší obchodní partner v Asii, ale celkový dojem kazí skutečnost, že v tomto vztahu zatím výrazně převažuje český dovoz nad vývozem. O podnikatelských příležitostech českých firem, akademické spolupráci obou zemí a významu nebyznysové podpory jsme hovořili s velvyslancem České republiky v Jižní Koreji Ivanem Jančárkem.

číst celý článek

Sangheon Lee: Partnerství s Českem je pro nás klíčové

thumbnail

Naše země navázaly diplomatické vztahy před více než třemi desetiletími, během nichž došlo k velkému rozvoji zejména v oblasti obchodu. „Uprostřed složitých globálních krizí jsou Česko a Korea klíčovými partnery sdílejícími univerzální hodnoty demokracie a tržního hospodářství,“ dodává Sangheon Lee, ředitel divize obchodu pro Evropu na Ministerstvu obchodu, průmyslu a energetiky Korejské republiky. Hovoříme o potenciálu vzájemné spolupráce.

Štítky Jižní Korea

číst celý článek

Nejdůležitější spotřebitelské trendy v Koreji pro rok 2024

thumbnail

Korea, země s bohatou historií a významným ekonomickým vlivem, je domovem více než 51 milionů lidí a má jedno z nejvyšších HDP na obyvatele na světě. Jako klíčový hráč na globálním trhu určuje nové trendy, které formují chování a preference spotřebitelů. Pro české vývozce je důležité tyto trendy pochopit a využít je k posílení své pozice na trhu.

Štítky Jižní Korea, Trendy

číst celý článek

Korejská ekonomika v prvním poločase roku 2024: Polovodiče opět táhnou a přinášejí oživení

thumbnail

Vývoj korejské ekonomiky v první polovině letošního roku ukazuje na pozitivní trendy, které jsou výsledkem vysokého tempa růstu exportu, především v oblasti polovodičů. Srovnání hrubého domácího produktu v prvním čtvrtletí tohoto roku s předchozím obdobím ukazuje na zvýšení o 3,4 % a aktuální předpoklady naznačují, že celkově jihokorejská ekonomika letos poroste o 2,6 %.

Štítky Jižní Korea

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.