Články autora: Jana Jenšíková

Martin Mašát: Kryptoměny jsou kasino

thumbnail

„Neexistují zaručené rady, jak rychle vydělat,“ říká ekonom finančně poradenské společnosti Partners Martin Mašát. Podle něj by se menší investoři neměli pouštět do oblastí, které dobře neznají. Investice do podílových fondů by měla být základem každého portfolia. A rodinám s dětmi doporučuje jako vhodnou dlouhodobou investici byt.

Štítky Partners

číst celý článek

David Formánek: Komerční banka má ráda efektivní změnyV úsporách energií to platí dvojnásob

thumbnail

Přes jednu miliardu korun již uvolnila Komerční banka na zvýhodněné financování energetických úspor malých a středních podniků v rámci programu EuroEnergie. „Byli jsme k této spolupráci před dvěma lety přizváni Evropskou investiční bankou, protože máme nejen specialisty, kteří se dlouhodobě zabývají otázkou financování energetických projektů, ale ovládají také problematiku získávání dotací EU. Rádi podporujeme to, co má hlubší smysl,“ zahájil náš rozhovor David Formánek, člen představenstva Komerční banky zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky KB, Úspory energií

číst celý článek

Petr Borkovec: Budujeme novou pojišťovnu. Takovou, která u nás doposud chyběla

thumbnail

Petr Borkovec rozjíždí s partnery ambiciózní projekt. Na českém trhu chce vybudovat novou pojišťovnu, která bude poskytovat životní pojištění. Nebude to levná záležitost, jen počáteční investice se bude pohybovat kolem 350 milionů korun. „Ale v prvních letech mohou náklady narůst ještě o pár set milionů. Máme bankovní úvěr a financujeme to z našich zisků,“ říká šéf finanční skupiny Partners.

Štítky Partners

číst celý článek

Libor Knap: Tchajwanci mají inovace v krvi

thumbnail

Víte, jaké nářadí vydrží každodenní nápor a objede přitom zeměkouli? Proteco z Podbřezí u Dobrušky! Se „žlutým cirkusem“ Daniela Přibáně, tedy žlutými historickými trabanty, letos úspěšně urazilo přes 17 tisíc kilometrů. Přežilo i často nestandardní používání při frekventovaných opravách těchto vozů z někdejší NDR stejně jako extrémní přírodní podmínky. „Pro nás je kufr kvalitního nářadí naprosto zásadní věc, bez které se neobejdeme. A ukázalo se, že Proteco byla správná volba,“ shrnul po návratu domů cestovatel, který po jedenácti letech zakončil jízdu kolem světa.

Štítky Rodinná firma, Tchajwan

číst celý článek

Vladimír Truschinger: Základ úspěchu? Poctivost a kvalita

thumbnail

„Když jsem v roce 1988 odešel do Francie, neuměl jsem skoro ani slovo francouzsky a začínal jsem na stavbách jako pomocný dělník. Vypracoval jsem se na řidiče, ale firma zkrachovala a já zůstal bez práce. A tak jsme s kamarádem začali rozjíždět náš obchod zaměřený na export francouzských potravin,“ vzpomíná na své mládí Vladimír Truschinger, dnes majitel úspěšné české potravinářské firmy Lef, která se nyní za pomoci Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) pustila do projektu zaměřeného na úspory energie.

Štítky Úspory energií, ČMZRB

číst celý článek

Antonín Jaroš: V Rusku má přednost vše ruskéI tak znovu nabíráme dech

thumbnail

Před čtyřmi lety v rozhovoru pro TRADE NEWS Antonín Jaroš v souvislosti s protiruskými sankcemi tvrdil, že když vyklidíme pozice v Rusku, rádi na ně nastoupí naše zahraniční konkurence. Naplnila se jeho slova? A jak obstála firma, pro kterou Rusko tvořilo 90 procent z exportního koláče? Nejen to jsme probírali s jedním ze zakladatelů české jedničky na trhu dobývací techniky, společnosti INCO engineering.

Štítky Rusko, Mongolsko

číst celý článek
1 10 17 18 19 20 21 22 23 29 38

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.