Články autora: Michal Minčev

Keňa: Ekonomická vize země je spojována se službami

thumbnail

Ze studie renomovaného časopisu Science vyplývá, že vliv mobilního bankovnictví může významně přispět k odstranění chudoby v Keni. Zní to jako pohádka, ale několik let života s mobilní peněženkou služby Safaricom umožnilo téměř osmnácti milionům obyvatel Keni více zpřístupnit peníze, racionálně s nimi pracovat a usnadnilo vlastní podnikání.

Štítky Keňa

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Keni

Stavebnictví Rozdíl mezi poptávkou po bydlení a nabídkou bytů přesahuje ročně 156 tisíc bytů. Protože se kvůli objektivním příčinám nepodaří tento deficit v nabídce uspokojit (rozdíl mezi příjmy a stavebními náklady na bydlení), přesouvají keňští developeři pozornost od nabídky luxusního bydlení k…

Štítky Keňa

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Tanzanii

Stavebnictví Sektor stavebnictví vykazuje během posledních let stabilní růst na úrovni 8 %, který má pokračovat i v nadcházejících letech (do r. 2019); tento růst je dán vysokými investicemi do výstavby nedostatečné infrastruktury (silnice, mosty, železnice), výstavby obytných komplexů a…

Štítky Tanzanie

číst celý článek

Využijte trend modernizace tureckého zdravotnictví

thumbnail

Turecko je atraktivní zemí pro mnoho zahraničních nadnárodních subjektů aktivních v jednotlivých subsektorech zdravotnictví, a to díky své výhodné geografické poloze, relativně dobře vzdělané pracovní síle, enormně rychlému demografickému vývoji (je odhadováno, že v roce 2023 populace země dosáhne 100 milionů obyvatel), rostoucí ekonomice a celkově bohatnoucí společnosti.

Štítky Turecko, Zdravotnictví, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.