Rozhovory

Technologie, inovace a udržitelnostKB staví banku třetího tisíciletí

thumbnail

Jitka Haubová má v Komerční bance na starosti provoz. Tedy například to, aby vaše platba proběhla v pořádku, mohli jste si vybrat peníze v bankomatu, smlouva byla čitelná, účet funkční a pobočka komfortní. Sama říká, že banka se prolíná běžným životem svých klientů víc, než si možná sami uvědomují. Chrání je také před riziky a pomáhá jim realizovat jejich sny.

Štítky Nové technologie, Inovace, Udržitelnost

číst celý článek

Zaměřte se na italské regiony, doporučuje českým vývozcům velvyslankyně Hana Hubáčková

thumbnail

Obrat naší obchodní výměny s Itálií, která je třetí největší ekonomikou EU, kontinuálně roste: za rok 2021 dosáhla hodnoty 15 miliard eur. „Dokonce i během covidového roku 2020 byl pokles výrazně menší než u jiných evropských zemí, což ukazuje na velký potenciál, které naše vztahy mají,“ říká velvyslankyně České republiky v Itálii Hana Hubáčková.

Štítky Itálie, MZV

číst celý článek

Marek Atanasčev: V Itálii stále platí nejvíc osobní kontakt a dobrá pověst

thumbnail

Geografická blízkost a společná evropská historie mohou snadno vést k pokušení pominout společenská, ekonomická i mentální specifika a podlehnout stereotypům. Spolu s ředitelem zahraniční kanceláře CzechTrade v Miláně Markem Atanasčevem, zkušeným obchodníkem a znalcem italského prostředí, přibližujeme aktuální podmínky pro expanzi českých firem na Apeninský poloostrov.

Štítky Itálie, CzechTrade

číst celý článek

Pavel Vacek: Zapojení Turecka do Evropského politického společenství je potřebnéNáš vzájemný obchod dynamicky roste

thumbnail

Dramatický propad turecké měny, útěk zahraničních investorů či rychle rostoucí inflace. To je obrázek tamní ekonomiky posledních let. Na druhou stranu roste geopolitický a bezpečnostní význam země, která je naším partnerem v NATO, a vzestupný trend má i náš vzájemný obchod. Jak se tyto vlivy promítají do česko-turecké ekonomické spolupráce, o tom jsme mluvili s velvyslancem České republiky v Turecku Pavlem Vackem.

Štítky Turecko, MZV

číst celý článek
1 6 7 8 9 10 11 12 17 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.