Rozhovory

Ayesha Rekhi: Různorodost plodí inovace a kreativituDnes je potřebujeme víc než kdy předtím

thumbnail

„Jako velvyslankyně Kanady každý den těžím z velmi přátelských vztahů mezi našimi zeměmi a Česko vnímám jako jednoho z našich nejbližších partnerů a spojenců,“ říká Ayesha Rekhi. „Naše dvě země historicky pojí mimo jiné několik vln československé imigrace ve 20. století, ale také společné hodnoty, které sdílíme v různých oblastech, jako jsou mezinárodní obchod, lidská práva či bezpečnost. Díky tomu mají Česko a Kanada výborné vztahy na všech úrovních: mezi vládami, firmami či institucemi a já se je ze své pozice snažím dál budovat a zlepšovat,“ dodává na začátek našeho povídání v sídle kanadské ambasády v Praze.

Štítky Kanada

číst celý článek

Miloslav Stašek: Ve Státech se nám otevírají nové možnosti

thumbnail

„V souvislosti s invazí Ruska na Ukrajinu je pozornost Spojených států na náš region upřena mnohem víc, než tomu bylo během posledních dvou dekád. Pro nás se tím otevírá řada možností k hledání nových synergií a k hlubšímu rozvíjení těch stávajících, ať už v oblasti bezpečnosti, obchodu, vědy či inovací nebo také v rámci energetiky,“ říká Miloslav Stašek, nově jmenovaný velvyslanec České republiky v USA, v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky USA, MZV

číst celý článek

Jak se rodí sen o největší české soukromé oční kliniceInspirujte se (nejen) v USA

thumbnail

„Jestli se někde můžete snadno nakazit vášní pro podnikání a odvahou riskovat, pak jsou to Spojené státy. Alespoň u mě to tak funguje,“ říká Adam Janek, ředitel a člen představenstva Očního centra Praha (OCP). Že je to pravda, dokazuje fakt, že zatímco někteří teď spíše šlapou na brzdu anebo hledají záchranný kruh, OCP přidává plyn a nevzdává se vizí. A tak se už příští jaro přestěhuje do nových moderních prostor a promění v jednu z největších očních klinik s ryze českým kapitálem u nás.

Štítky USA, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek
1 7 8 9 10 11 12 13 17 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.