Nigérie

Štěpán Ctibor Beneš: Nigérie je nejsložitější trh z celé AfrikyMají zásoby ropy, ale pohonné hmoty dovážejí

thumbnail

„Nejčastější odpověď, kterou v Nigérii dostanete, když se zeptáte, kdy bude něco hotové, je ‚anytime from now‘, tedy kdykoli od teď. A to se týká třeba i odletů letadel. My Evropané máme tendenci brát to jako vtip, ale pozor! Nigerijci to myslí veskrze vážně. U některých věcí prostě platí – až to bude, tak to bude. Když si na tohle zvyknete, dá se v Africe žít bez většího stresu. Příležitostí je tam pro naše firmy opravdu mnoho,“ říká ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Lagosu Štěpán Ctibor Beneš.

Štítky Nigérie, Afrika, CzechTrade

číst celý článek

Nigérie: Země pro obchod jako stvořená

thumbnail

Na rozdíl od jiných států regionu má Nigérie hlavně díky těžbě ropy hodně peněz. Navíc jde o zemi čistě proimportní – dováží téměř všechno. To je asi nejpádnějším důvodem, proč se sem pokusit expandovat. Trh není ještě zdaleka saturovaný a nepanuje na něm zatím velká konkurence.

Štítky Afrika, Nigérie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Nigérii

thumbnail

Ropný a plynárenský průmysl Odvětví je velmi exponované a mnoho zahraničních firem se v něm snaží etablovat. Jedná se jak o společnosti, které chtějí ropu a plyn nakoupit, tak i o firmy, jež se zabývají výrobou technologií pro zpracování ropy a plynu. Od ostatních oborů se liší hlavně v…

číst celý článek

Nigérie lační po nových produktech

thumbnail

Země, jejíž reputace je šmahem a leckdy neoprávněně považována za špatnou, je druhou největší ekonomikou Afriky s obrovským potenciálem. Její hospodářskou páteř představuje ropný průmysl a těžba černého zlata ji řadí na dvanácté místo mezi jeho producenty na světě.

Štítky Nigérie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Nigérii

Energetika Nigerijský stavební průmysl, zemědělství, zásobování vodou i ropný průmysl vyžadují stále více elektrické energie. Její nedostatek a velmi časté výpadky proudu budou přes snahu vlády ještě dlouho pokračovat. Nezbytným vybavením všech obytných i veřejných budov, ale i dílen a výrobních…

Štítky Nigérie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.