Slovensko

MSV 2018: čeká vás česko-slovenský exportní dům

Je říjen roku 2068. V okolí brněnského výstaviště přistávají přepravní vznášedla. Z podzemní zastávky hyperloopu se valí tisíce návštěvníků, kteří si nechtějí nechat ujít žhavé novinky v oblasti průmyslu a moderní strojní technologie. Nad pavilonem B se vznáší obří výstavní plošina ve třech úrovních, kde jsou holograficky zobrazeny nejnovější robotické obráběcí stroje. Výstaviště křižují automaticky naváděné drony doručující zásilky a v zadní části nadšenci se zájmem okukují zcela novou 4D tiskárnu z Karlína. Češi a Slováci si připomínají 150. výročí od vzniku samostatného Československa… možná tak nějak podobně bude vypadat Mezinárodní strojírenský veletrh za 50 let.

Štítky Slovensko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Slovensku

thumbnail

Automobilový průmysl Osobní automobily a motorová vozidla pro přepravu osob budou i nadále představovat významné dovozní komodity Slovenské republiky. Poptávka po této skupině vozidel souvisí také s již zahájenou obnovou vozového parku MHD v Bratislavě, Košicích, Banské Bystrici apod. Ministerstvo…

Štítky Slovensko

číst celý článek

Středovýchodní Evropa v obrazu anamorfních map

Visegrádská skupina, kulturní a politická aliance tvořená Českou republikou, Slovenskem, Polskem a Maďarskem, spolupracuje s Rakouskem a Slovinskem v rámci takzvaného regionálního partnerství. Region skládající se z těchto šesti zemí se nachází ve střední a východní části střední Evropy, proto jej…

číst celý článek

Aby západní firmy neslízly smetanu aneb Kam zmizeli čeští kluci zamilovaní do aut?

thumbnail

Do roku 1989 byl český průmysl bohatě saturován konstruktéry a vývojáři, z nichž řada založila a dodnes vede vlastní firmy, konkurenceschopné na světových trzích. Za pouhou generaci se situace radikálně změnila. „Naše ekonomika nemusí do budoucna zůstat v roli subdodavatele. Stačí, aby se podpora technických oborů stala klíčovým společenským tématem,“ soudí výkonný ředitel nadnárodní společnosti AUFEER DESIGN Martin Zabadal, který absolvoval Technickou univerzitu v německém Magdeburku.

Štítky Strojírenství, Německo, Design, automotive

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.