Španělsko

Ve Španělsku jsme „malým Německem“

thumbnail

Španělsko je se svými téměř 47 miliony obyvatel pátým největším trhem Evropské unie, směle upevňujícím svou pozici mezi hlavními evropskými ekonomikami. Strategická poloha, historická provázanost s mimoevropskými trhy, probíhající investice v mnoha sektorech i zvyšující se kupní síla obyvatel z něj dělají destinaci, kterou by české firmy neměly přehlížet.

Štítky Španělsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Španělsku

thumbnail

Smart cities Španělsko patří mezi evropské lídry tohoto konceptu. Platforma „Plan de Ciudades lnteligentes" sdružuje více než 80 měst, která aktivně zavádějí smart technologie. Není tedy divu, že 10 španělských měst je mezi 120 smart cities světa. V budoucnosti se plánují investice s cílem snížit…

Štítky Španělsko

číst celý článek

Budujme prostředí, v němž je nám dobře, a přijde i zisk

thumbnail

„Jako vzorový obchodní případ byste nás v podnikatelské příručce hledali marně,“ vzpomíná na úspěch ve španělské Zaragoze respektovaný průmyslový designér a spolumajitel společnosti mmcité Radek Hegmon. „Španělsko nás lákalo také proto, že v oblasti městského mobiliáře a infrastruktury je tam největší konkurence. Podobně jako v dalších zemích jižního křídla Evropy tam lidé žijí hodně venku, a tak se o to, jak budou vypadat veřejná prostranství, velmi zajímají,“ vysvětluje jednu z hlavních motivací expanze mmcité na Iberský poloostrov.

Štítky Španělsko, Infrastruktura, Design

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Španělsku

Chemický průmysl Španělská vláda hodlá podporovat rozšiřování průmyslové samostatnosti země formou investičních projektů i přímých podpor. Chemické výrobky, sloučeniny kovů, zemin a dalších prvků představovaly v posledních čtyřech letech podíl 0,78 % celkového španělského dovozu. Obdobný potenciál…

Štítky Španělsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.