Ukrajina

Ukrajina: hospodářství na vzestupu

thumbnail

Po krizových letech 2014 a 2015 se Ukrajina pomalu zvedá. Od roku 2016 pravidelně roste její ekonomika v průměru o 3 % ročně. K navrácení hospodářského růstu přispělo zpevnění ukrajinské hřivny, sílící domácí poptávka a reforma bankovního sektoru. Celkově lze hospodářskou situaci na Ukrajině hodnotit jako makroekonomicky stabilizovanou, avšak křehkou a s řadou rizik. Další vývoj bude záviset na implementaci reforem, především v oblasti finančního sektoru, boje proti korupci, privatizace a pozemkové reformy.

Štítky Ukrajina

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Ukrajině

thumbnail

Doprava a infrastruktura Na ukrajinské straně je zájem o repasované tramvaje a trolejbusy, o rekonstrukci kolejových tratí a tramvajového vozového parku, a to například ve formě společných opravárenských podniků. Příležitosti existují též na trhu osobních vozidel, kde se očekává výraznější růst…

Štítky Ukrajina

číst celý článek

Exportujeme hlavně na Balkán a do bývalých sovětských republik

thumbnail

Brněnská společnost HIWIN je jedním z největších tuzemských dodavatelů lineární techniky. Stála například u zrodu simulátoru, který umožňuje předcházet selhání náhrad kolenních kloubů, uvedla na trh kompletní laser pro bezkontaktní dělení nekovových materiálů, prvotřídními komponenty lineárního vedení osadila největší 3D tiskárnu na světě a podílela se na vývoji tomografu s největším rozsahem polohování v Čechách, který je umístěn v Centru Excelence Telč. Tak známe HIWIN dosud. Kam firma směřuje nyní a jaké má plány?

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko, Balkán, Ukrajina

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.