Články se štítkem: Afrika

Štěpán Ctibor Beneš: Nigérie je nejsložitější trh z celé AfrikyMají zásoby ropy, ale pohonné hmoty dovážejí

thumbnail

„Nejčastější odpověď, kterou v Nigérii dostanete, když se zeptáte, kdy bude něco hotové, je ‚anytime from now‘, tedy kdykoli od teď. A to se týká třeba i odletů letadel. My Evropané máme tendenci brát to jako vtip, ale pozor! Nigerijci to myslí veskrze vážně. U některých věcí prostě platí – až to bude, tak to bude. Když si na tohle zvyknete, dá se v Africe žít bez většího stresu. Příležitostí je tam pro naše firmy opravdu mnoho,“ říká ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Lagosu Štěpán Ctibor Beneš.

Štítky Nigérie, Afrika, CzechTrade

číst celý článek

Afričané potřebují partnerství

thumbnail

Čím dál víc českých exportérů si troufá na Čínu, Indii, jihovýchodní Asii a Latinskou Ameriku, ale vůči Africe stále zůstávají obezřetní. Proč je pro ně černý kontinent tvrdým oříškem a nečitelným teritoriem a jak se vyvarovat případných komplikací, jsme se zeptali zakladatele a ředitele obchodní společnosti Knights, Ghaňana Karla Laryea.

Štítky Afrika, Ghana

číst celý článek

JAR fascinuje svou proměnlivostí i šancemi, které nabízí

thumbnail

The Rainbow Nation (Duhový národ), nazval kdysi Nelson Mandela lid Jižní Afriky, když hledal příměr pro neuvěřitelnou směsici jazyků, kultur, zvyklostí a tradic. Pro evropskou mentalitu nebývá tento svět snadno pochopitelný, a proto se pokusíme našim exportérům přiblížit alespoň v hlavních rysech potenciál a specifika nejvýznamnější a nejvyspělejší země afrického kontinentu.

Štítky Afrika, JAR

číst celý článek

Nigérie: Země pro obchod jako stvořená

thumbnail

Na rozdíl od jiných států regionu má Nigérie hlavně díky těžbě ropy hodně peněz. Navíc jde o zemi čistě proimportní – dováží téměř všechno. To je asi nejpádnějším důvodem, proč se sem pokusit expandovat. Trh není ještě zdaleka saturovaný a nepanuje na něm zatím velká konkurence.

Štítky Afrika, Nigérie

číst celý článek

Angola: Pokladnice Afriky se otevírá světu

thumbnail

Při zmínce o Angole se lidem nejčastěji vybaví trnitá cesta země k nezávislosti a dlouhá desetiletí občanských válek. Na počátku nového tisíciletí Angola tuto minulost nechala za sebou a úspěšně vykročila vstříc stabilitě, prosperitě a lepší budoucnosti. Díky svému obrovskému nerostnému bohatství, příznivým přírodním podmínkám a reformnímu programu centrální vlády pod vedením prezidenta Joãoa Lourença má dnes šanci stát se opět obilnicí Afriky a jedním z průmyslových center na kontinentu. Česká republika v současné době aktivně podniká kroky, aby českým firmám otevřela dveře na tento perspektivní mimoevropský trh.

Štítky Afrika, Angola

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.