Články se štítkem: CzechTrade

Korunka jako začátek cesty kolem světa

thumbnail

Návštěva společnosti Šenýr Bijoux v Jablonci nad Nisou by pravděpodobně pro nejednu dívku či ženu znamenala splnění tajného přání. Kde jinde se vám poštěstí spatřit hned několik třpytivých korunek královen krásy najednou, prohlédnout si je zblízka či dokonce vyzkoušet?

Štítky Čína, CzechTrade

číst celý článek

Novozélanďané neblafují

thumbnail

„Nice to have“ odpovídají zahraniční firmy s high-tech produkty na otázku, proč tolik stojí o to, etablovat se na trhu Nového Zélandu. Čím je tak přitahuje teritorium s relativně malou kupní silou, logisticky komplikované, převážně agrární? A jak se tam žije a podniká? Povídáme si se zakladatelem novozélandské společnosti PSEngineering Petrem Šudomou.

Štítky Nový Zéland, CzechTrade

číst celý článek

Štěpán Ctibor Beneš: Nigérie je nejsložitější trh z celé AfrikyMají zásoby ropy, ale pohonné hmoty dovážejí

thumbnail

„Nejčastější odpověď, kterou v Nigérii dostanete, když se zeptáte, kdy bude něco hotové, je ‚anytime from now‘, tedy kdykoli od teď. A to se týká třeba i odletů letadel. My Evropané máme tendenci brát to jako vtip, ale pozor! Nigerijci to myslí veskrze vážně. U některých věcí prostě platí – až to bude, tak to bude. Když si na tohle zvyknete, dá se v Africe žít bez většího stresu. Příležitostí je tam pro naše firmy opravdu mnoho,“ říká ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Lagosu Štěpán Ctibor Beneš.

Štítky Nigérie, Afrika, CzechTrade

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.