Články se štítkem: CzechTrade

USA: Kdy jindy než teď?Máme na víc

thumbnail

Trh Spojených států amerických byl, je a do budoucna zůstane jedním z největších trhů světa. Není to dáno pouze jeho rozlohou ani počtem obyvatel, které obsluhuje, ale jeho spotřebním nastavením. Federace, její jednotlivé státy, firmy, ale i samotní obyvatelé jsou zvyklí investovat, žít s půjčkami, mít skvělý servis a hlavně všechno dostat a zařídit rychle. A podle nás dosud nebyla lepší doba na to upřít sem svou exportní pozornost.

Štítky USA, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Kanada: Nadějné vyhlídky pro české exportéry

thumbnail

Kanadský trh je velmi vyspělý a výrazně nasycený, proto ve vysoké konkurenci obstojí především inovativní a kvalitní produkty a služby. České firmy tu ovšem mají šanci, což některé z nich řadu let dokazují. Přestože je země javorového listu jedenáctou největší exportní ekonomikou na světě, hodnota jejího importu hodnotu exportu dlouhodobě přesahuje. Stabilní ekonomické a finanční prostředí Kanady se prokázalo mimo jiné tím, jak rychle se vzpamatovala z krize roku 2008.

Štítky Kanada, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Bulharsko: Nová společnost za pár dnů a jedno euroStejné podmínky pro domácí i zahraniční firmy

thumbnail

I když se Bulharsko stále řadí mezi nejchudší členy Evropské unie, disponuje některými předpoklady, které by mohly být pro české podnikatele zajímavé. Například patří mezi země s nejnižší daňovou zátěží v EU. V bulharské ekonomice platí jednotné sazby daní z příjmu právnických osob a daní z příjmu fyzických osob ve výši 10 %, nízké sociální pojištění a úmluvy o zamezení dvojímu zdanění. Dobrou zprávou pro naše podnikatele je i fakt, že české podíly na zisku ve společných česko-bulharských podnicích nepodléhají srážkové dani. V neposlední řadě je země finančně stabilní, neboť od roku 1998 je kurz bulharské měny zafixován vůči euru.

Štítky Bulharsko, CzechTrade

číst celý článek

Menší české firmy už Indonésii objevilyZůstanou ty velké pozadu?

thumbnail

V Indonésii se ukazuje, že se naše menší české firmy umějí otáčet. Mnohdy jsou totiž vytrvalejší a pružnější než tradiční dodavatelé a velké renomované společnosti. Proto zde na realizaci velkých investičních celků stále ještě čekáme. Přitom čtvrtá největší země světa a největší člen Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) s více než 250 miliony obyvatel, s ekonomikou, která dosahuje posledních několik let trvalého růstu HDP přes pět procent, nabízí obrovské příležitosti. V posledních zhruba pěti letech navíc prochází masivním rozvojem zejména v oblasti energetiky a infrastruktury, podporovaným současnou vládou a zejména „prezidentem budovatelem“ Jokem „Jokowi“ Widodem.

Štítky Indonésie, CzechTrade, Energetika, Doprava, železniční průmysl

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.