Články se štítkem: Ekonomická diplomacie

Argentina se snaží znovu získat dobré jméno

thumbnail

Do Buenos Aires jsem odjížděl s vědomím, že se před našimi zeměmi otevírá nová etapa vzájemných vztahů. Nástup vlády Mauricia Macriho v prosinci 2015 ukončil mnoho let izolace Argentiny, jež ignorovala EU nebo USA a hledala partnery v Číně, Rusku, Venezuele či Ekvádoru. Zájem českých podnikatelů o Argentinu jsem pocítil ještě před svým odjezdem do této země při tradičním setkání s podnikateli, kteří na zdejším trhu působí nebo o něj mají zájem. Přesto mě v prvních dnech pobytu překvapila doslova invaze firem, hlavně z energetického a obranného sektoru a sektoru dopravy.

Štítky Argentina, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Zlepšení podmínek v rozvojových zemích? Bez zapojení soukromého sektoru to nepůjde!

thumbnail

Rozvojový svět má mnoho problémů, ale nabízí také velké příležitosti. Na jedné straně má špatnou infrastrukturu i byrokracii, na druhé straně mladou pracovní sílu a nenasycený trh. Jde o prostředí, které nutně potřebuje projít transformací. A právě rozvojové projekty mohou tuto transformaci urychlit a nastartovat kýžené změny, ať už jde o vytváření pracovních míst a zavádění mezinárodních standardů, zvýšení dostupnosti kvalitního profesního vzdělávání, zlepšení zdravotního stavu obyvatel, zvýšení potravinové bezpečnosti, posílení energetické bezpečnosti nebo vytváření pracovních míst pro znevýhodněné skupiny obyvatel. Tyto projekty by tak měly přispět ke zlepšení životních podmínek v rozvojových zemích pomocí lepší dostupnosti inovativních služeb, výrobků nebo technologií.

Štítky Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Chytrá česká řešení mají zelenou

thumbnail

Porozumět potřebám našich exportérů. To je jednou z našich hlavních priorit. Proto jsme i na nedávném svátku našich strojařů a největší tuzemské veletržní akci chtěli být vývozcům co nejblíž a předat jim co nejvíc informací o exportních příležitostech ve světě. Spolu s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP) jsme přišli s novinkou – postavit na veletržní půdě Exportní dům. Síla této myšlenky předčila naše plány i očekávání: během pěti dnů veletrhu navštívilo stánek více než 1400 podnikatelů a zástupců českých firem, což považuji za velký úspěch.

Štítky Ekonomická diplomacie, MSV, rozvojová pomoc

číst celý článek

Číňané poznávají české nebe

thumbnail

Když se předloni na podzim snažili Češi na 9. Podnikatelském a technologickém veletrhu mezi EU a Čínou přesvědčit své čínské partnery filmem Česká cesta k létání, že létání je snadné a že u nás se mu věnují jak mladí, tak senioři, nacházel se projekt výcviku pilotů a leteckého personálu zatím jen v hlavách a na papíře.

Štítky letectví, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.