Články se štítkem: Finance

Dokumentární akreditiv a jeho forfaitingAlternativní možnost efektivního řízení firemního cash-flow

thumbnail

Jedním z nosných vývozních teritorií naší společnosti, která se zabývá vývozem zboží investiční povahy a dodávkami technologických zařízení, je Rusko. Vzhledem k charakteru zboží požaduje kupující v tomto teritoriu často poskytnutí dodavatelského úvěru v řádu až několika let. Je požadavek na poskytnutí odložené splatnosti obvyklý? Jaká řešení nabízí Komerční banka svým klientům z pohledu minimalizace teritoriálních a komerčních rizik a realizace inkasa po dodávce zboží?

Štítky Finance, Rusko

číst celý článek

Z Čech do nitra Afriky s potvrzeným akreditivem

Naše ryze česká společnost úspěšně působí na tuzemském i zahraničním trhu již více než 20 let jako přední dodavatel materiálů pro reklamu. Při vývozu využíváme jako platební nástroj potvrzený dokumentární akreditiv. Setkali jsme se však s tím, že tuzemská banka není vždy připravená potvrdit akreditiv z některých světových destinací. Jako vhodné řešení takové situace se ukázalo využití programu na podporu obchodu Evropské banky pro obnovu a rozvoj, kdy naše banka potvrdila akreditiv z Běloruska na významnou částku a následně též financovala, a to na základě přijatého zajištění od EBRD. Je tato podpora dostupná i pro exotičtější trhy, jako jsou například země Středního východu nebo Afrika?

Štítky Finance, Afrika

číst celý článek

Chcete mít v Číně výhodu před konkurencí? Obchodujte v jüanech!

thumbnail

Skupina Société Générale získala před časem jako jeden z prvních zahraničních subjektů bankovní licenci v Číně. A Komerční banka byla v rámci této skupiny první, která nabídla klientům účet v čínských jüanech. Podle všeho to byl krok správným směrem, neboť čínský jüan se postupně stává významnou obchodní měnou. Proto jsme se pro doporučení, jak nejlépe nastavit platební styk s Čínou, vydali za jednou z nejpovolanějších – výkonnou ředitelkou pro Provoz Komerční banky Janou Švábenskou.

Štítky Rozhovory, Čína, Finance

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.