Články se štítkem: Finance

Pro exportéra je akreditiv nejlepším řešením

Naše společnost se zaměřuje především na prodej použité manipulační techniky, jako jsou vysokozdvižné vozíky, skladová technika, terénní stroje, teleskopické manipulátory, paletové vozíky, pracovní plošiny a regálové zakladače. Poskytujeme i další služby jako půjčovnu či servis. Naše stroje prodáváme nejen v ČR, ale v celé Evropě. V posledních letech se rozvinul zájem ze strany států Afriky, Jižní Ameriky či Asie. Při domlouvání platebních podmínek se tak setkáváme s nejrůznějšími požadavky a narážíme na celou řadu zkratek, jako je třeba DC, LC, CAD nebo DA. Co přesně zkratky znamenají ve vztahu k platbám? Co z toho je pro nás jako vývozce výhodné?

Štítky Finance

číst celý článek

Víte o možnosti exportního financování s komerčním zajištěním?

thumbnail

Naše firma se zabývá dodávkami technologických a stavebních celků do zemí Ruské federace a států Střední Asie. V poslední době se nám objevilo několik větších projektů, kde je potřeba profinancovat akontaci a část lokálních nákladů, které nelze pojistit u společnosti EGAP s ohledem na podmínky OECD. Jakým způsobem postupovat? A může pomoci Komerční banka?

Štítky Finance

číst celý článek

Blízký východ: pravidlo „Zaplať, nebo prodluž“

thumbnail

Naše firma se zabývá dodávkami náhradních dílů pro nákladní automobily a stavební stroje. V posledních letech posilujeme své obchodní aktivity v oblasti zemí Blízkého východu. Ve smlouvách uzavíraných v této části světa se často vyskytuje požadavek na zajištění našich dodávek pomocí bankovní záruky. Obchodní partneři v tomto teritoriu však zpravidla nepřijímají bankovní záruky vystavené v jejich prospěch českými bankami, ale vyžadují pouze bankovní záruky od místních bank. Mají české banky k dispozici nástroj, který by tuto situaci mohl vyřešit?

Štítky Finance, Blízký a střední východ, Jižní Amerika, jihovýchodní Asie, severní Afrika

číst celý článek

Jak se nová právní úprava dotkne bankovních záruk?

Společnost BLOCK a.s. se zabývá komplexními dodávkami stavebních a technologických celků, od jejich prvotního technického návrhu přes vypracování všech potřebných stupňů projektové dokumentace až po jejich samotnou realizaci, zprovoznění, měření a zkoušky, validace a servis. Působí v oblasti farmacie a biotechnologie, laboratoří, zdravotnictví, průmyslových staveb, tepelné technologie a klimatizace. Pro realizaci dodávek firma využívá bankovní záruky, které zajišťují její závazky z příslušných kontraktů. Jaké změny lze v souvislosti s implementací nového občanského zákoníku očekávat u bankovních záruk? Budou mít tyto změny na poskytování záruk nějaký zásadní dopad?

Štítky Finance

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.