Články se štítkem: Indie

Tomáš Korostenský: Indie si nás zavolala sama

thumbnail

Firma Ekotechnik Czech se už čtrnáct let úspěšně zabývá solárním byznysem. Z České republiky se postupně posunuli k zakázkám v Rumunsku, na Ukrajině, ve Velké Británii, Turecku či Rusku. Na Indii vůbec nepomysleli, jenže indické firmy se jim začaly o spolupráci hlásit samy. „A tak jsme postupně nastoupili nelehkou, ale velice zajímavou a úspěšnou obchodní pouť,“ zahajuje naše povídání její jednatel Tomáš Korostenský.

Štítky Indie, Energetika, Environment

číst celý článek

Indie je o hledání rovnováhy v životě i v podnikání

thumbnail

Před rokem touto dobou měla za sebou naše indická pobočka první plný rok provozu. Létal jsem tam každý měsíc a k tomu jsme ještě měli na místě našeho zkušeného českého manažera. Tenkrát jsme právě dokončili velkou stavbu pro tchajwanského dodavatele součástek pro Apple, která nás stála hodně úsilí a náš indický tým ji sotva zvládl i přes intenzivní podporu českých kolegů. Před rokem touto dobou bych si ani ve snu nepředstavil, že dnes již sedm měsíců bude naše indická pobočka fungovat a růst bez jakéhokoliv dohledu a pomoci z Evropy kromě komunikace přes Teams a WhatsApp. Covid nám nedal na výběr a díky tomu jsme se posunuli dál.

Štítky Indie, Likos

číst celý článek

Indický sektor SME skrývá obrovský potenciál i pro české firmy

thumbnail

„Současný růst Indie a technologická úroveň České republiky nás vedou k vzájemně prospěšné spolupráci,“ říká Raja Arjun, ředitel pro strategii indické realitní společnosti Raja Capital. Pod jeho vedením prochází nyní tradiční rodinná firma transformací v korporátní společnost s moderní vizí budoucího životního stylu v Indii.

Štítky Indie

číst celý článek

PBS India: Tradiční český výrobce posiluje svou pozici na indickém trhu

thumbnail

Některé naplánované aktivity českých exportérů nezastavila ani covidová pandemie. Patří mezi ně i akciová společnost PBS Group, která založila dceřinou firmu PBS India Private Limited a otevřela své zastoupení v jihoindické metropoli Bengalúru. Podle slov Petra Motýla z PBS Group a člena představenstva PBS India je toto jen logický krok k posílení již tak velice dobré pozice v Indii a vytvoření zázemí pro další expanzi. „Počítáme s tím, že do budoucna v této části světa vytvoříme pro značku PBS významnou obchodní základnu,“ neskrývá ambiciózní plány.

Štítky Indie, Letecký průmysl, Strojírenství

číst celý článek

Róbert Harman: S Indy si vycházíme vstříc

thumbnail

„Traktory z bývalého Československa jsou v Indii k vidění dodnes. Mezi lety 1961 až 1987 tam Zetor vyvezl přes 21 tisíc kusů a dalších více než 60 tisíc traktorů bylo v Indii vyrobeno licenčně ve společnosti HMT. Indové na nich vždycky oceňovali jednoduchost, snadnou obsluhu a dlouhou životnost,“ říká Róbert Harman, předseda představenstva Zetor India Private Limited.

Štítky Indie, Strojírenství

číst celý článek

Vytváříme odrazový můstek pro naše firmy v Indii

thumbnail

Česká republika byla partnerskou zemí letošního ročníku největšího strojírenského veletrhu v indickém Čennaí – IESS, což se odrazilo i v počtu vystavujících českých společností. Ve společné expozici, na jejíž přípravě se podílela zahraniční kancelář CzechTrade v Bengalúru, našla místo více než dvacítka českých vystavovatelů. Prestižní mezinárodní akci slavnostně zahájil český ministr průmyslu a obchodu v demisi Tomáš Hüner spolu s O. Panneerselvamem, místopředsedou vlády indického státu Tamilnádu. Člen představenstva AMSP ČR Libor Musil a představitel indické Rady pro podporu strojírenského exportu (EEPC) na veletrhu podepsali memorandum o porozumění v oblasti aplikovaného vývoje a možnosti spolupráce mezi českými a indickými MSP.

Štítky Indie, AMSP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.