Články autora: Archiv EGAPu

Z Vysokého Mýta na africký kontinentAutobusy za téměř 2,4 miliardy

thumbnail

Státní exportní pojišťovna EGAP podpořila vývoz českých autobusů z Vysokého Mýta do Afriky. Společnost Iveco Czech Republic jich dodá 400 do Pobřeží slonoviny, dalších padesát jich poputuje do africké země z mateřské společnosti Iveco France. Financování exportu zajišťuje ČSOB, zatímco EGAP poskytuje pojištění jejího bankovního úvěru. Dvouletý kontrakt do pobřeží slonoviny bude letos dokončen. Celková hodnota vývozu dosahuje téměř 2,4 miliardy korun.

Štítky Afrika, Pobřeží slonoviny, Pojištění exportu, EGAP

číst celý článek

Český agroexport boduje

thumbnail

Letošní jaro se po roční pauze opět neslo ve znamení tradičních zemědělských veletrhů Salima a Techagro. EGAP, který české zemědělce a potravináře v jejich snaze proniknout na zahraniční trhy dlouhodobě podporuje, nemohl chybět. „Firmám z tohoto odvětví se věnujeme řadu let a snažíme se jim pomáhat. Jenom od roku 2005 jsme v tomto sektoru pojistili export za téměř 15 miliard korun,“ říká generální ředitel EGAPu Jan Procházka.

Štítky Agroexport, EGAP

číst celý článek

Chválím naše podnikatele za to, jak hledají nové trhy

thumbnail

Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP) oslaví v červnu 25 let. Za tu dobu pojistila český export do 117 zemí za více než 800 miliard korun. Stále mu oborově vévodí energetika, vývoz dopravních prostředků a strojírenství, i když v posledních letech roste podpora exportu zdravotnické techniky, zemědělských a potravinářských technologií nebo chemického průmyslu. Povídáme si s generálním ředitelem EGAPu Janem Procházkou.

Štítky Pojištění, EGAP, MSP

číst celý článek

EGAP pojistil dodávku turbíny do Indonésie, ve hře je i Kuba

thumbnail

Parní turbína z Plzně najde uplatnění na indonéském ostrově Jáva, a české strojírenství tak může zaznamenat další úspěch v zahraničí. Dodávku ze společnosti Doosan Škoda Power pro indonéskou paroplynovou elektrárnu Grati pojistila státní pojišťovna EGAP. Export je součástí širšího projektu – celkového rozšíření elektrárny Grati, kterého se účastní řada firem z různých zemí. Financování zajišťují velké mezinárodní banky ING, Société Générale, její česká dcera Komerční banka a také korejská státní exportní a importní banka Kexim. Kromě našeho EGAPu a korejské Kexim se na pojištění podílí také italská agentura pro podporu exportu SACE.

Štítky EGAP, Energetika

číst celý článek

Návrat jedné české legendySpolupráce s EGAPem začala exporty na Balkán

Kopřivnická automobilka, známá pod značkou Tatra, se řadí mezi nejstarší automobilky světa. Funguje nepřetržitě od roku 1850 a bez nadsázky patří ve světě k nejznámějším českým značkám. Od března 2013 je společnost Tatra Trucks ve vlastnictví českých akcionářů a prošla restrukturalizací s cílem zefektivnit výrobu a prodej. A o tom, že tato restrukturalizace byla úspěšná, svědčí především 858 vozů vyrobených v roce 2015. Letos je v plánu vyrobit 1300 „tatrovek“ a v příštím roce by to mělo být dokonce 1700 vozů.

Štítky Automobilový průmysl, obranný průmysl, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.