Články autora: Barbora Hartmannová

Maggie Chou: Tchajwanci jsou velmi produktivní, nebojte se tu podnikat

thumbnail

Maggie Chou je jedna z těch žen, které se nebojí jít „po hlavě“ do něčeho, čemu věří, a navíc dokážou skloubit rodinu s malými dětmi s vedením firmy. Když v roce 2005 potkala na konferenci švédského experta na budování týmů a personalistiku Mårtena Runowa, zakladatele a majitele mezinárodní společnosti Performia, uvědomila si, že právě tohle je její šálek čaje, a založila pobočku Performie na Tchaj-wanu. V rozhovoru nám prozradila, jací vlastně Tchajwanci jsou, v čem se liší od Evropanů nebo čeho se dá při podnikání s nimi využít.

Štítky Tchajwan, Personalistika

číst celý článek

Síla Čechů i Slováků je ve schopnosti nevzdat se před cílem, shodují se dvě odbornice na HR

Obě jsou úspěšné, krásné a cílevědomé. Obě stojí v čele jedné z nejvýkonnějších poboček mezinárodní společnosti, která vzdělává šéfy, manažery a personalisty malých a středních firem v oblasti lidských zdrojů. Obě už na svých seminářích přednášely pro tisíce lidí. Jedna je Češka, druhá Slovenka. Lucie Spáčilová a Anna Matúsová. Jak se dívají na současná témata byznys světa, ale i na Čechy a Slováky samotné ze svých úhlů pohledu?

Štítky Slovensko, Personalistika

číst celý článek

Kolumbijci přijímají Evropany s otevřenou náručí

thumbnail

Jairo Pinilla Gutiérrez se před lety shodou náhod dostal z rodné Bucaramangy v Kolumbii na studia do Bratislavy. Na Slovensku založil rodinu a žil tam dvacet let, díky čemuž zná nejen slovenštinu, ale také naši mentalitu a zvyky. Když se v roce 2006 rozhodl vrátit do Kolumbie a v Bogotě založit pobočku mezinárodní společnosti Performia, která se věnuje u nás i ve světě výběru a hodnocení zaměstnanců s důrazem na produktivitu, potřeboval k tomu velkou dávku odvahy. Dnes je jeho pobočka jednou z nejlepších. Povídali jsme si s ním mimo jiné o kolumbijském pracovním trhu, ale i o tom, čím se liší Kolumbijci a Slováci.

Štítky Personalistika, Kolumbie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.