Články autora: Daniel Libertin

Michal Macko: Francouzi si cení našeho unikátního know-how

thumbnail

„Pozice Francie je v Česku výjimečná – je to největší odběratel českých výrobků mezi zeměmi, s nimiž naše země nemá společnou hranici. Vzájemné vztahy mají také dlouhou historii, což mimo jiné stojí za tím, že je Francie třetím největším investorem v Česku s více než pěti sty firmami a sedmdesáti tisíci zaměstnanci.“ Tak začínáme rozhovor s Michalem Mackem, ředitelem Francouzsko-české obchodní komory (FČOK). Ta nedávno zveřejnila data za rok 2023, která ukazují, že obchodní vztahy mezi našimi zeměmi významně posílily.

Štítky Francie, Mezinárodní obchod, Energetika

číst celý článek

Nicolas Tauvel: V Africe nemůžete čekat rychlý úspěch. Vytrvalost se vám ale stonásobně vrátí

thumbnail

Klíčem k úspěchu na afrických trzích je přemýšlet v dlouhodobém horizontu, vytvářet silné vazby a vytrvat. „Pokud tohle všechno zvládnete, získáte tím obrovskou výhodu,“ říká Nicolas Tauvel, zástupce generálního ředitele pro oblast korporátních a institucionálních zákazníků a plateb v Société Générale Senegal. Povídali jsme si o jedinečných příležitostech (nejen) v Senegalu.

Štítky Senegal, Afrika, SG, KB

číst celý článek

You will get a good return if you persist

thumbnail

The key to succeed in African markets is to think long-term, create strong links and be resilient. “If you manage all that, it makes a big difference eventually,” says Nicolas Tauvel, Deputy Managing Director, Corporate & Institutional Customers and Payments at Société Générale Senegal. We spoke to Mr. Tauvel about the unique opportunities (not only) in Senegal.

číst celý článek

Matt Field: Opustit EU pro Británii nikdy neznamenalo opustit Evropu

thumbnail

Do českého prostoru vstoupil opravdu nepřehlédnutelně díky kampani #jsemtunovej, která měla velký ohlas jak u širší, tak odborné veřejnosti. I když v době, kdy spolu hovoříme, u nás velvyslanec Spojeného království v České republice Matt Field stále není ještě ani rok, už tu „úplně novej“ není. Jak na něj zatím Česko působí, jak ze své pozice pomáhá rozvíjet obchodní vztahy mezi českými a britskými podniky a jaká je a bude spolupráce mezi našimi zeměmi v dnešní postbrexitové době? Povídali jsme si pro TRADE NEWS.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

James Smith: Situace v Británii je teď pro firmy jasnější a přehlednější

thumbnail

Když jsme spolu mluvili naposledy začátkem roku 2020, zdál se být brexit největším hybatelem a problémem evropské ekonomiky. Do pár týdnů ho vystřídal covid, a na brexit jako by se trochu zapomnělo. Jaké jsou vyhlídky současné britské ekonomiky a co to znamená pro české firmy, o tom jsme s odstupem necelých čtyř let hovořili s britským ekonomem Jamesem Smithem.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Matt Field: For the UK, leaving the EU never meant leaving Europe

thumbnail

As the new British Ambassador to the Czech Republic, he started off with a bang, as the #jsemtunovej campaign got a great response from the wider public and media experts alike. Although he has been in office only for a few months, he is no longer that “novej” here. In his interview for TRADE NEWS, Matt Field talks about his impressions of the Czech Republic so far, explains how he is helping develop business relations between Czech and UK companies and describes the current and future cooperation between our countries in today’s post-brexit world.

číst celý článek
1 2 3 4 8 11 14

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.