Články autora: Daniel Libertin

Farashima Aini Mohd Ali: Malajsie má zájem o české investice a obchodovat s námi se vyplatí

thumbnail

„Mám velkou radost, že obchodní vztahy mezi Malajsií a Českem za poslední dekádu stabilně rostly,“ říká Farashima Aini Mohd Ali, chargé d’affaires Malajsie v ČR. V rozhovoru pro TRADE NEWS popisuje konkrétní příklady spolupráce mezi našimi zeměmi, ať jde o letecký průmysl, cestovní ruch či vzdělávání, a kvituje, že po dvou letech v Česku navázala mnohá přátelství.

Štítky Malajsie

číst celý článek

Bezpečnost, konkurenceschopnost, transformaceŠvédsko navazuje na české předsednictví EU

thumbnail

I při svém nabitém programu spojeném se švédským předsednictvím Radě EU si velvyslanec Švédska v České republice Fredrik Jörgensen našel čas na rozhovor pro TRADE NEWS. Hovoříme s ním o prioritách švédského předsednictví, důležitosti inovací v evropské ekonomice, česko-švédských obchodních vztazích a blízkosti našich dvou národů.

Štítky Švédsko

číst celý článek

Søren Kelstrup: Máme k sobě hodně blízko

thumbnail

„Češi jsou přátelští a pohodoví lidé se smyslem pro humor,“ říká Søren Kelstrup a dodává, že to je jedna z věcí, které nás spojují. V rozhovoru pro TRADE NEWS bilancuje česko-dánské obchodní vztahy, vyjmenovává perspektivní oblasti spolupráce a popisuje také několik kooperací mezi našimi zeměmi na regionální úrovni.

Štítky Dánsko

číst celý článek

Victor C. Rønneberg: Škodovky v Norsku patří k nejoblíbenějším vozůmPotenciál je zvláště u těch elektrických

thumbnail

Velvyslanec Norska v České republice Victor C. Rønneberg v rozhovoru pro TRADE NEWS popisuje recept své země na to, jak být ekologičtější a přitom prosperovat. Povídali jsme si také o tom, jaké projekty v naší zemi – v oblasti vědy, vzdělávání, byznysu či kultury – jsou momentálně podporovány z Norských fondů.

Štítky Norsko

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 8 11 14

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.