Články autora: Daniel Libertin

Said Hindam: Stoleté přátelství zavazujeObchod jsme navýšili covidu navzdory

thumbnail

„To, že s námi Československo v roce 1922 navázalo diplomatické styky, byl pro náš národ velký mezník, protože vaše země byla jednou z prvních, která tak učinila,“ říká Said Hindam, velvyslanec Egypta v České republice. „Příští rok oslavíme sto let našich diplomatických vztahů a já jsem nesmírně hrdý na naše dlouhotrvající přátelství,“ dodává. Dnešní Egypt je stabilní ekonomika, na kterou se ostatní země v regionu mohou spolehnout. Se Saidem Hindamem jsme mluvili o tom, co Egypt v 21. století nabízí (nejen) českým firmám.

Štítky Egypt

číst celý článek

Anna Azari: I’m still astonished at how great the Czech-Israeli relationship is

thumbnail

The new Israeli Ambassador to the Czech Republic Anna Azari has rich diplomatic experience from nearby countries. She knows a lot about the Czech Republic and the Czechs and is planning to introduce more of today’s Israel during her tenure, to improve the country's attractiveness for younger generations. The new ambassador confesses that she chose to move to Prague also because she wanted to experience first-hand the excellent relations between the two countries. For her, Czechia is a dynamic, growing environment with a chance to see history in the making. In the interview, she describes her relationship with the Czech Republic and talks about Czech-Israeli cooperation initiatives, both existing and new.

číst celý článek

Anna Azari: Skvělý vztah Česka a Izraele mě nepřestává udivovat

thumbnail

Nová velvyslankyně Izraele v České republice Anna Azari má za sebou bohaté zkušenosti z diplomatických postů v okolních zemích. O Česku a Češích toho ví mnoho a plánuje jim během své mise prezentovat současný Izrael a zvyšovat atraktivitu země i pro mladší generace. Jak sama říká, Prahu si pro svůj další post vybrala sama, protože chtěla na vlastní kůži zažít příslovečné výborné vztahy obou států. Naše země ji ale láká i tím, že zde vidí dynamické prostředí pro růst, ve kterém je zároveň možné být u historických změn. V rozhovoru popisuje svůj vztah k Česku a představuje již zavedené i nově chystané iniciativy a spolupráce mezi oběma zeměmi.

číst celý článek

Jiří Mašata: Izraelci jsou velmi pragmatičtíKvalitu svých produktů musíte pravidelně potvrzovat

thumbnail

Ředitel regionálního centra CzechTrade v Tel Avivu Jiří Mašata jezdí do Izraele pravidelně už od roku 1990, a místní poměry i specifické rysy obyvatel tak zná velmi dobře. Na Izraelcích oceňuje jejich obchodnického ducha, tah na branku, pragmatismus a orientaci na výsledek. A to se projevuje i na dynamickém rozvoji jejich země. „Nejen v Tel Avivu vidíte na každém kroku důkazy ekonomického boomu posledních let – technologické a industriální parky, rozvíjející se elektromobilitu, prvky smart cities a další nové technologie,“ líčí s uznáním.

Štítky Izrael

číst celý článek

Andreas Künne: Německo a Česko jsou předurčeny být akcelerátorem Evropy

thumbnail

Andreas Künne, který byl jmenován novým velvyslancem Německa v České republice teprve v polovině srpna, chválí vysokou úroveň česko-německých vztahů a má jen slova obdivu pro své předchůdce a všechny, kteří se během posledních desetiletí zasloužili o zlepšování našich bilaterálních vztahů. Naše dvě země vidí jako přirozené a zavedené partnery a počítá s tím, že by naše silné partnerství mohlo být vůdčím prvkem i na evropské úrovni. O tom a o příkladech vzájemné spolupráce Česka a Německa jsme si s Andreasem Künnem povídali v sídle německé ambasády v Lobkovickém paláci v Praze.

číst celý článek

Bettina Kirnbauer: Česko a Rakousko jsou ti nejlepší sousedéRozumíme si a můžeme se na sebe spolehnout

thumbnail

Bettina Kirnbauer se vrátila do Prahy v loňském roce jako velvyslankyně Rakouska téměř po dvaceti letech. Říká, že v Česku našla vzkvétající zemi, kde ve všech oblastech došlo k velkému posunu. S tím souvisí i pokrok ve vzájemných vztazích Rakouska a Česka, které jsou dnes opravdu velmi těsné. Její první rok byl do velké míry poznamenaný pandemií covidu-19. „Ta ale mimo jiné ukázala, jak dobré a stabilní naše vzájemné vztahy dnes jsou,“ pochvaluje si.

Štítky Rakousko

číst celý článek
1 3 4 5 6 7 8 9 11 14

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.