Články autora: Daniel Libertin

Štěpán Ctibor Beneš: Nigérie je nejsložitější trh z celé AfrikyMají zásoby ropy, ale pohonné hmoty dovážejí

thumbnail

„Nejčastější odpověď, kterou v Nigérii dostanete, když se zeptáte, kdy bude něco hotové, je ‚anytime from now‘, tedy kdykoli od teď. A to se týká třeba i odletů letadel. My Evropané máme tendenci brát to jako vtip, ale pozor! Nigerijci to myslí veskrze vážně. U některých věcí prostě platí – až to bude, tak to bude. Když si na tohle zvyknete, dá se v Africe žít bez většího stresu. Příležitostí je tam pro naše firmy opravdu mnoho,“ říká ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Lagosu Štěpán Ctibor Beneš.

Štítky Nigérie, Afrika, CzechTrade

číst celý článek

Roger Tooze: Foxconn hrál zásadní roli v hospodářském růstu Šen-čenu

thumbnail

Roger Tooze vyučoval dvanáct let na univerzitním MBA programu v Šen-čenu, ekonomickém a kulturním centru jižní Číny vzdáleném jen kousek od Hongkongu. Byl svědkem jedinečného procesu postupného přechodu Číny ke kapitalismu a soukromému vlastnictví a má ve východní Asii dodnes spoustu přátel i mezi podnikateli. Hovořili jsme s ním na zámku Kinských v Kostelci nad Orlicí během konference Zpátky na vrchol, kterou pořádal tým Alter Eko. Byl jedním z hlavních řečníků.

číst celý článek

Michel Macagno: Rusku zvenčí neporozumíteMusíte se tam vydat

thumbnail

O Rusku jsme si povídali s Francouzem Michelem Macagno, který strávil šest let na pozici ředitele korporátního bankovnictví v Rosbank. Za tu dobu poznal nejen Moskvu, ale projezdil zemi křížem krážem. Protože, jak zdůrazňuje, pokud tam chcete udělat obchod, musíte se za svými klienty vydat třeba tisíce kilometrů daleko. Dnes působí v Komerční bance v Praze. Zodpovídá za oblast globálního transakčního bankovnictví skupiny Société Générale v regionu střední a východní Evropy a Ruské federace.

Štítky Rusko, Finance, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.