Články autora: Daniel Libertin

Michel Macagno: Rusku zvenčí neporozumíteMusíte se tam vydat

thumbnail

O Rusku jsme si povídali s Francouzem Michelem Macagno, který strávil šest let na pozici ředitele korporátního bankovnictví v Rosbank. Za tu dobu poznal nejen Moskvu, ale projezdil zemi křížem krážem. Protože, jak zdůrazňuje, pokud tam chcete udělat obchod, musíte se za svými klienty vydat třeba tisíce kilometrů daleko. Dnes působí v Komerční bance v Praze. Zodpovídá za oblast globálního transakčního bankovnictví skupiny Société Générale v regionu střední a východní Evropy a Ruské federace.

Štítky Rusko, Finance, KB

číst celý článek

Od poradenství z obýváku k „finanční nemocnici“

thumbnail

Kariéru Petra Budila odstartoval omyl. Když hledal brigádu při vysoké škole, spletl si inzeráty a přišel na jiný pohovor, než původně zamýšlel. Řízením osudu tak zapustil kořeny ve finančně-poradenské firmě Partners, kde se postupně vypracoval z finančního poradce na manažera a franšízanta. Právě v tyto dny otevřel už druhou pobočku Partners market, tentokrát v Praze na Palmovce.

Štítky Partners

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Bulharsku

thumbnail

Automobilový průmysl Vzhledem k převládajícímu dovozu ojetých automobilů a vysokému průměrnému stáří bulharského automobilového parku je v zemi velká poptávka po náhradních dílech. V Bulharsku existuje potřeba obnovy vozového parku veřejné dopravy, zejména autobusů a tramvají. Řada bulharských…

Štítky Bulharsko

číst celý článek

Do Afriky necválejte jako splašený kůňTrpělivost zde víc než jinde růže přináší

thumbnail

Georges Wega, nynější generální ředitel Société Générale v Senegalu, měl kromě této země možnost žít také v Nigérii a Kamerunu – a pracovat v mnoha dalších regionech Afriky. Říká, že africké země se od sebe navzájem velmi liší, ale co mají z větší části společného, to jsou především dynamické, mladé a stále rostoucí populace, značné nerostné zdroje a jisté překážky v oblasti infrastruktury. Tato kombinace představuje podle jeho slov pro každou firmu jedinečnou obchodní příležitost. Povídali jsme si s ním po jeho vystoupení na konferenci za obchody do Afriky, kterou pořádala Komerční banka.

Štítky Afrika, KB, Finance

číst celý článek

Íránce neobalamutíte nějakým „šméčkem“

thumbnail

Proč se zajímat o obchodování s Íránem? Co byste v této souvislosti doporučili českým firmám? Na to jsme se zeptali několika zástupců podniků i státní správy v rámci konference Írán: perspektivní trh pro české firmy. Pořádala ji ministerstva zahraničních věcí a průmyslu a obchodu ve spolupráci s ČEB a EGAP během letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

Štítky Írán

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.