Články autora: Jana Šmídová

Pouštím své révě hudbu a vytvářím harmonický svět

thumbnail

Vinař Alexandre Monmousseau nic nedělá jako ostatní a vždy hledá vlastní cestu. Zatímco všichni ve Vouvray u Loiry dělají vína šumivá, on se ve svém vinařství Château Gaudrelle specializuje na klidná vína. Zcela změnil postupy svého otce i dědečka a před několika lety se vrhl na biologické vinařství s využitím nejrůznějších alternativních metod včetně léčení révy hudbou.

Štítky Francie, Zemědělství, Potravinářství

číst celý článek

Francie, země agrotechnice zaslíbená

thumbnail

„Vždy jsme považovali za zásadní dostát svým slibům. Po více než patnácti letech spolupráce s několika francouzskými společnostmi máme důvody si myslet, že již známe mentalitu francouzských partnerů. Pro naše vztahy je dobré, že obě strany ví, co mohou od partnera očekávat,“ říká Josef Ťulpík, zakladatel a majitel jednoho z našich největších výrobců zemědělské a komunální dopravní techniky.

Štítky Zemědělství, Potravinářství, Strojírenství, Francie

číst celý článek

Proč by to tentokrát Francii mělo vyjít

thumbnail

Když v říjnu statistici oznámili, že reálná čísla francouzského ekonomického růstu za druhý trimestr roku překročila očekávání, mnozí uvěřili, že se konečně blýská na lepší časy. Nedávné výsledky za třetí čtvrtletí tak zapůsobily opět jako studená sprcha, která moc energie do konce roku nedodala. Francie je jednoduše příliš provázána s ekonomikou eurozóny, a makroekonomické ukazatele se tak houpají na stejné houpačce jako v okolních zemích. Podíváme-li se však na celkový kontext, najdeme mnoho důvodů, proč by to tentokrát mělo vyjít a proč mají druhá největší evropská ekonomika a její podniky naději dívat se do nového roku s optimismem, i když opatrným.

Štítky Francie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.