Články autora: Jiří Frey

Remoska žije a má svého anděla

thumbnail

„Při jedné návštěvě Prahy jsem se ptala své sestřenice, co by si ode mne přála k Vánocům. Řekla mi, že remosku. Když jsem zjistila, o čem je řeč, napadlo mne, proč se tak zajímavý český výrobek neprodává i u nás v Anglii. Zeptala jsem se na to telefonicky majitele firmy pana Svobody a rychle jsem se s ním dohodla, že mu seženu obchodního partnera. Odpověděl velice sympaticky – vy jste můj anděl. Moje kamarádka hned remosku, kterou jsem jí přivezla do Anglie, vyzkoušela a do svého obchodního řetězce s kuchyňskými výrobky objednala z Frenštátu 1500 kusů na rok. Ale ty se prodaly za jediný týden! A v roce 2001 česká remoska získala ocenění časopisu Good Housekeeping – Innovation of the Year,“ zavzpomínala pro TRADE NEWS paní Milena Grenfell-Baines, která se jako mladá dívka takřka na poslední chvíli dostala do transportu z Čech na ostrovy před invazí německých nacistických vojenských kolon.

Štítky Potravinářství, České patenty, Anglie

číst celý článek

Jak se udržet na výsluní? Každý týden jedna novinka

thumbnail

Pardubický perník je něco jako belgické pralinky. Pardubice voní po perníku už několik století a je dobře, že se tuto tradici daří udržet. Kromě velké pekárny, která se ostatně v čase výrazně proměnila, se dnes peče i v několika menších provozovnách. Navštívili jsme tu ryze rodinnou, kterou hned začátkem devadesátých let založila paní Jarmila Janurová. Je tedy zřejmé, proč její firma nese název JaJa.

Štítky Potravinářství

číst celý článek

Za řídítky české Jawy

thumbnail

O řadě českých tradičních značek se hodně mluví, málo ví a koluje o nich dost pověstí. Kam se poděly ty kdysi slavné firmy? Jsou produkty našich šikovných ručiček dávno rozebrány a dávány na trh pod cizí zahraniční značkou? Nebo zcela zmizely ze světa? Snad ještě mají šanci po několika dějinných kotrmelcích na důstojný a úspěšný život. Hodně polemiky na toto téma jsme zaslechli o motocyklech Jawa, kdysi národním klenotu. Co je s nimi dnes?

Štítky Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.