Články autora: Tomáš Rak

We.tradeV jednoduchosti je krása

Elektronický portál we.trade již využíváme téměř rok a stejně tak náš tuzemský obchodní partner. Na tomto způsobu vypořádání si ceníme především jednoduchosti a bezpečnosti. A musím dodat, že registrace do portálu byla zcela zdarma. Naší firmě nahradil složité jištění platby směnkou od našeho odběratele. Zajímalo by nás, ve kterých dalších situacích je možné we.trade využít jak v ČR, tak v zahraničí? Ing. Ivan Petránek, finanční ředitel-prokurista společnosti Igepa velkoobchod papírem spol. s r. o.

Štítky ICT, KB

číst celý článek

Bankovní záruky elektronicky

Naše společnost se zabývá komplexními činnostmi v lesním hospodářství. Pravidelně se zúčastňujeme výběrových řízení vypisovaných Lesy České republiky, s. p. V této souvislosti jsem v minulém roce zaznamenal termín elektronická bankovní záruka. Můžete mi vysvětlit, o co se jedná a zda se elektronické bankovní záruky budou týkat i naší společnosti? Ing. Jiří Chmel, ekonomický ředitel společnosti Lesostavby Frýdek-Místek a.s.

číst celý článek

Navazujeme obchodní vztahy s Čínou

Naše společnost se zabývá distribucí kancelářské techniky. Nedávno se nám podařilo nalézt nové dodavatele zajímavých produktů v Číně. Jelikož jde o nové, námi dosud neprověřené dodavatele, přemýšlíme, jak si ošetřit rizika spojená s první objednávkou. Čínský dodavatel požaduje 30% předplatbu.

číst celý článek

Internetové bankovnictví již nejsou jen platby

Naše společnost se zabývá výrobou průmyslových pecí, sušáren a žárobetonových tvarovek, výrobky exportujeme do řady zemí. Z bankovních produktů využíváme kromě běžných převodů v ČR i zahraničí také dokumentární akreditivy, bankovní záruky a zajištění proti pohybům měnového kurzu. Na provádění plateb používáme internetové bankovnictví. Zajímalo by mne však, co vše z námi využívaných produktů můžeme ještě realizovat on-line bez nutnosti „papírování“?

Štítky KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.