Exportní šance

Jak najít německého obchodního zástupce a jak s ním pracovat

thumbnail

České strojírenské společnosti, které se chtějí prosadit na německém trhu a získat nové zákazníky, často navazují spolupráci s obchodními zástupci. Tato forma vstupu na trh má svoje nesporné výhody. V Německu je tradice obchodních zástupců velmi dlouhá, a pro místní firmy se tak jedná o zcela přirozený způsob získávání nových partnerů. Obchodní zástupci většinou mají vybudovanou síť kontaktů v oboru a dobře se orientují v místním prostředí, takže své klienty dokáží poměrně rychle napojit na vhodné subjekty a umí se dostat k aktuálním výběrovým řízením nebo veřejným zakázkám. Jedná se tak o nejrychlejší způsob, jak získat z trhu relevantní zpětnou vazbu.

Štítky Německo, Podpora exportu

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Německu

Automobilový průmysl Automobilový průmysl je v Německu nejdůležitějším průmyslovým odvětvím, které se podílí více než 40 % na celkovém exportu i soukromých výdajích na vědu a výzkum. Osobní automobily a díly pro motorová vozidla jsou nejdůležitějšími českými vývozními položkami do země a mají…

Štítky Německo

číst celý článek

Indie se nadechuje

thumbnail

Svět začíná opět věřit indické ekonomice. Ne snad, že by to byl v uplynulých měsících úplný propadák, ale faktem je, že od ledna 2016 míra indického růstu HDP v meziročním vyjádření zažívala pouze propad. Dobrá zpráva je to, že se podle všech prognóz začíná druhá nejlidnatější země planety odrážet ode dna. Meziroční růst 5,7 %, jehož bylo dosaženo ve druhém čtvrtletí letošního roku, se začíná dostávat na sedmiprocentní míru, která by se měla v dalším období udržet. Pokud k tomu připočteme, že v současných dnech zažívá Indie historicky nejnižší míru nezaměstnanosti (4,9 %), potom je zřejmé, že podnikatelská sféra jede na plný plyn. Nejvíce ji táhne průmysl, v těsném závěsu následuje zemědělství a roste rovněž stavební produkce. Vezmeme-li v úvahu, že spotřebitelský trh činí 1,3 miliardy obyvatel a že Indie patří stabilně mezi deset největších světových importérů, potom je pochopitelné, že našim vývozcům se začínají zapalovat lýtka. Jedná se totiž bezesporu o zemi s nevídaným obchodním sex-appealem.

Štítky Indie, MSV

číst celý článek
1 22 43 57 58 59 60 61 62 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.