Rozhovory

O finančním poradenství a jazzu

thumbnail

Josef Uchytil má zajímavou minulost, která jej původně vedla zcela jiným směrem. Vystudoval Matematicko-fyzikální Fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor výpočtová matematika, a k tomu navíc Konzervatoř Jaroslava Ježka v oboru jazzová skladba. Hudba jej dovedla až na palubu zámořských lodí, kde v mládí vystupoval. Dnes hraje v nejrůznějších jazzových kapelách, protože hudba k jeho životu neodmyslitelně patří. Stejně tak jako finanční poradenství, ke kterému ho přivedla zodpovědnost k rodinnému životu, touha vrátit se z Prahy zpět do českého ráje a potřeba pocitu svobody.

Štítky Partners

číst celý článek

Edward Robinson: Malé a střední podniky budou hrát v nové, nízkouhlíkové ekonomice klíčovou roli

thumbnail

„Rostoucí emise škodlivin umocňují potřebu rychlého snížení závislosti na fosilních palivech a je správné, že Evropa v tom jde zbytku světa příkladem,“ říká britský ekonom Edward Robinson, jehož hlavní oblast zájmu tkví právě v energetice a zejména v možnostech postupné diverzifikace energetického mixu. Jak moc jsou tyto změny aktuální, jaký dopad budou mít na podnikatelský sektor a zejména na malé a střední firmy, o tom jsme spolu mluvili po skončení konference na VŠE v Praze na téma: What is the Energy (Policy) of the Future?

Štítky Energetika, Environment, MSP

číst celý článek

Aleš Červinka: Vstup na čínský trh trvá dlouho, ale vašim soupeřům také

thumbnail

Čína hledá novou rovnováhu. Tak zněl v TRADE NEWS 4/2016 titulek článku poradkyně pro globální strategie, bývalé zástupkyně ČR ve Skupině Světové banky Jany Matesové, který analyzoval tehdejší stav ekonomiky, finančního sektoru a sociální politiky Číny. Našla ji? O tom, kam se od té doby říše středu posunula a jak se daří na jejím trhu českým malým a středním firmám, jsme diskutovali s ředitelem regionálního centra Čína agentury CzechTrade Alešem Červinkou.

Štítky Čína, CzechTrade

číst celý článek

Jan Zapletal: Číňan nikdy neřekne, že něčemu nerozumí

thumbnail

Jan Zapletal je druhým rokem zahraniční zástupce CzechInvestu v Číně. Propaguje Českou republiku jako technologicky vyspělou a ekonomicky stabilní zemi v regionu střední Evropy, komunikuje s čínskými investory, kteří mají zájem investovat v Česku, a podporuje české start-upy, které chtějí proniknout na trhy jihovýchodní Asie. Povídali jsme si o investicích, start-upech i specifikách obchodní etiky.

číst celý článek

David Karabec: Naučme se využívat systém patentové ochrany jako akcelerátor svého byznysu

thumbnail

Aby české podniky mohly úspěšně konkurovat na globálním trhu, musí přijít s vlastními originálními výrobky a službami. Často však zapomínají na ochranu nových technických řešení prostřednictvím patentů a také nedostatečně chrání své know-how a obchodní tajemství. Mnohdy ani nezačlení do svých interních předpisů všechny potřebné postupy, které souvisejí s vytvořením a ochranou těchto nehmotných statků. „I mezi tuzemskými podnikateli se dějí různé věci, včetně pokusů o nelegální získání know-how a obchodního tajemství, a samozřejmě v některých zahraničních destinacích je toto nebezpečí ještě daleko větší,“ vysvětluje David Karabec, advokát a jednatel stejnojmenné konzultační, poradenské a vzdělávací společnosti, která pomáhá podnikatelům hledat řešení, jak se před tímto nebezpečím chránit a jak ochranu duševního vlastnictví co nejlépe využít ve svůj prospěch.

Štítky Patentová ochrana, Konkurenceschopnost, Čína

číst celý článek
1 17 24 25 26 27 28 29 30 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.