Rozhovory

James Smith: Britské firmy jsou po brexitu optimističtějšíUvidíme, jak se to promítne do ekonomického růstu

thumbnail

Po dlouhých vyjednáváních, několika neúspěšných pokusech a více než tři a půl roku trvajícím období nejistoty opustilo k 31. lednu Spojené království Velké Británie a Severního Irska Evropskou unii, a vstoupilo tak do další fáze brexitu. Důležitý posun, ale otazníků je podle všeho stále více než odpovědí, pro byznys tolik ochromující nejistota ohledně dalšího vývoje tedy přetrvává. Požádali jsme o vyjádření Jamese Smithe, respektovaného odborníka na rozvinuté trhy včetně Velké Británie, monetární politiku Bank of England, a tím pádem i brexit a jeho dopady.

Štítky UK, Brexit

číst celý článek

Budujeme reprezentativní český pub v Londýně

thumbnail

Filip Čeladník odešel do Británie před osmi lety s cílem kvalifikovat se jako anglický solicitor a otevřít advokátní kancelář se sídlem v Londýně i v Praze. O tom, jak pomáhá českým firmám prosadit se na britském trhu a že s tím souvisí také budování českého pubu v Londýně, jsme s ním hovořili krátce po historickém 31. lednu.

Štítky UK

číst celý článek

Brexit zvýrazní příležitosti hlavně v inovativních, technologických oborech

thumbnail

S ředitelem britské kanceláře CzechTrade Martinem Macourkem jsme hovořili ve dnech, kdy probíhala tradiční akce Meeting Point pořádaná touto agenturou. Jak sám říká, letošní zájem o britský trh byl mezi českými firmami enormní, rezervace schůzek se zaplnily během pár hodin. Zastihli jsme ho tedy plného čerstvých zkušeností s tím, co zajímá a trápí české exportéry v souvislosti s brexitem.

Štítky UK, CzechTrade

číst celý článek
1 17 23 24 25 26 27 28 29 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.