Alžírsko

Plyn z Alžírska a jedinečné investiční příležitostiJust In Time aneb Právě včas a na správném místě v Africe

thumbnail

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela jednal v listopadu během své pracovní návštěvy Alžírska o dodávkách plynu do ČR. Zatím se jedná o předběžné návrhy smluv, které se upřesňují co do objemu, termínů dodávek a cen. Teritoriálně blízké Alžírsko by se do budoucna mohlo podílet až na čtvrtině energetického mixu naší země. Jedná se o plynu, který by byl veden potrubní cestou přes Tunisko a Itálii. Nejdříve ale půjde o testovací dodávky zkapalněného zemního plynu do LNG terminálu v nizozemském přístavu Eemshavenu, kde si ČR pronajímá kapacitu. Už nyní hraje Alžírsko významnou roli v dodávkách do Evropy, přičemž zároveň disponuje rozsáhlým surovinovým bohatstvím.

Štítky Alžírsko, Energetika, MPO

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Alžírsku

thumbnail

Zemědělství a potravinářství Alžírská vláda usiluje o rozvoj a modernizaci zemědělství jako prostředku k diverzifikaci ekonomiky a přilákání zahraničních a domácích investic. Hlavními hnacími silami trhu jsou vládní politiky a programy na zvýšení domácí produkce, privatizace semenářského sektoru a…

Štítky Alžírsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Alžírsku

thumbnail

Energetika Devadesát osm procent příjmů země plyne z vývozu ropy a zemního plynu (5. největší producent zemního plynu a 13. ropy). Vláda si uvědomuje nutnost postupného snižování závislosti na těchto komoditách a již od 80. let zavádí legislativu podporující energetický mix s důrazem na solární…

Štítky Alžírsko

číst celý článek

FANS se vrací do Afriky

thumbnail

„Proniknout na africký trh je běh na dlouhou trať, plnou překážek, nástrah, zkoušek a zvratů, ale se silnou obchodní perspektivou,“ říká obchodní manažer akciové společnosti FANS pro toto teritorium Hakim Abdulla.

Štítky Afrika, Energetika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.