Angola

Angola: Pokladnice Afriky se otevírá světu

thumbnail

Při zmínce o Angole se lidem nejčastěji vybaví trnitá cesta země k nezávislosti a dlouhá desetiletí občanských válek. Na počátku nového tisíciletí Angola tuto minulost nechala za sebou a úspěšně vykročila vstříc stabilitě, prosperitě a lepší budoucnosti. Díky svému obrovskému nerostnému bohatství, příznivým přírodním podmínkám a reformnímu programu centrální vlády pod vedením prezidenta Joãoa Lourença má dnes šanci stát se opět obilnicí Afriky a jedním z průmyslových center na kontinentu. Česká republika v současné době aktivně podniká kroky, aby českým firmám otevřela dveře na tento perspektivní mimoevropský trh.

Štítky Afrika, Angola

číst celý článek

Mario Caetano: Angola letí prudce vzhůru a snaží se udržet směr

thumbnail

„Jihoafrický region je pro investice v Africe nejvhodnější,“ říká Mario Caetano, který je poradcem výkonného ředitele Světové banky pro Angolu, Nigérii a Jižní Afriku. Žil střídavě v České republice a v Angole a pracovní zkušenosti ho zavedly i do mnoha jiných afrických a evropských zemí. S jedním z nejpovolanějších odborníků na oblast jižní Afriky jsme si povídali například o obchodních příležitostech v jeho domovské Angole nebo o tom, jak zde mohou Češi uspět.

Štítky Afrika, Angola

číst celý článek

Angola: Perla v koruně bývalého portugalského impéria zvedá hlavu

thumbnail

Když se Angola před patnácti lety vymotala z bludného kruhu občanských válek, začala se zvolna stabilizovat a intenzivněji využívat především svého velkého přírodního bohatství. Jedna z největších zemí na černém kontinentu přitahuje již po staletí pozornost díky svému strategickému geopolitickému umístění a obchodním příležitostem. Současná politika vlády směrem k diverzifikaci ekonomiky a snížení závislosti na těžbě ropy podporuje nové investiční projekty, na které je možné navázat kvalitní české produkty včetně know-how.

Štítky Angola, Energetika, Zemědělství, Potravinářství, Nerostný průmysl

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Angole

Energetika Angolský vládní projekt na podporu energetiky má za cíl zdvojnásobit přístup k elektřině do roku 2025, a to prostřednictvím zvýšení kapacity výroby elektrické energie i s využitím obnovitelných zdrojů energie a rozšířením, lepším propojením a celkovým vylepšením rozvodných elektrických…

Štítky Anglie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.