Chile

Jiří Jílek: Kdo zvládne logistiku, získá nové trhy

thumbnail

Jen přímý vývoz ČR do Latinské Ameriky dosahuje již 40 miliard korun. „Pandemie odhalila v globálních dodavatelských řetězcích slabiny, jichž mohou české firmy využít i ve vzdálených mimoevropských teritoriích,“ říká Jiří Jílek, ředitel regionálního centra pro Latinskou Ameriku agentury CzechTrade a zahraniční kanceláře v Chile. Probírali jsme s ním šance českých firem v iberoamerickém regionu.

Štítky Latinská Amerika, Chile, CzechTrade

číst celý článek

Patricio Utreras: Chile je připraveno stát se novým strategickým partnerem Česka

thumbnail

Velvyslanec Chile Patricio Utreras vidí Česko a Chile jako „stejně smýšlející země“, tedy země, které sdílejí širokou škálu hodnot, zásad a zájmů v otázkách, jako je dodržování mezinárodního práva nebo ochrana životního prostředí, a v neposlední řadě i pohled na volný obchod a investice. „Jsem také přesvědčen, že v tomto období krize vyvolané ruskou invazí na Ukrajinu je důležitější než kdy předtím, aby naše dvě země své už tak velmi dobré bilaterální vztahy ještě posílily a dodaly jim strategický přesah,” dodal.

Štítky Chile

číst celý článek

Jairo Pinilla Gutiérrez: Největším rizikem v Kolumbii je, že když ji zažijete na vlastní kůži, nebude se vám třeba chtít vracet do Evropy

thumbnail

Shodou okolností žil zakladatel a majitel kolumbijské a dnes už i chilské pobočky Performia Jairo Pinilla Gutiérrez, rodák z Bucaramangy, téměř dvacet let na Slovensku a Evropu dobře zná. V čem se podle něj život Jihoameričanů a Evropanů nejvíc liší? „Na rozdíl od vás si ho umíme mnohem víc užívat,“ usmál se – a tak začalo naše povídání.

Štítky Chile, Kolumbie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Chile

thumbnail

Energetika Do roku 2050 plánuje Chile dosáhnout za spoluúčasti zahraničních firem úplné uhlíkové neutrality. Díky příhodným podnebným podmínkám má obrovský potenciál pro rozvoj obnovitelné energie, především solární a větrné. Nová legislativa podporuje investice do výroby energie z OZE. Větší role…

Štítky Chile

číst celý článek

Patricio Utreras: Chile stands ready to become a new strategic partner for the Czech Republic

thumbnail

Ambassador of Chile to the Czech Republic Patricio Utreras says that during the last years, Czech Republic and Chile have proven to be “like-minded countries”, with a common set of values and interests on the most relevant issues, like respect for international law, protection of environment and also our view on free trade and investments. In this context, he is convinced that in times of this global crisis provoked by the Russian invasion to Ukraine, it is more important than ever that our two countries strengthen their already excellent bilateral relations, expanding them with and strategic sense.

Štítky Chile

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.