Izrael

Daniel Meron: Česko považujeme za našeho nejlepšího přítele v Evropě

thumbnail

„Lépe jste nemohli ‚izraelské‘ vydání TRADE NEWS načasovat,“ konstatuje na začátek našeho setkání Daniel Meron, velvyslanec Státu Izrael v České republice. Má na mysli skutečnost, že podle nového Bloomberg Innovation Indexu, tedy žebříčku zemí podle míry inovací, je Izrael mezi pěticí nejvíce inovativních států na světě. „Česko a Izrael budují nyní pevné základy pro ještě hlubší spolupráci, aby se čeští vědci mohli inspirovat izraelskými zkušenostmi – a Izrael je nadšený, že je s vámi může sdílet a přitom se inspirovat od vás.“

Štítky Izrael, Inovace

číst celý článek

Orna Berry: Česko se musí zaměřit na efektivitu výzkumu a vývoje

thumbnail

„V oblasti financování výzkumu a vývoje má nejvyšší prioritu efektivní řízení vědecko-výzkumných organizací a účelné využití veřejných zdrojů,“ říká Orna Berry, která je v tomto směru jednou z největších světových autorit. V Pozici vedoucí průmyslového výzkumu a vývoje stála v Izraeli u zrodu startupového systému. Nyní je kromě jiného členkou Mezinárodního poradního orgánu Rady vlády ČR pro výzkum, vývoj a inovace a v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS se podělila o své zkušenosti a tipy, jak Česko může zefektivnit svůj aplikovaný výzkum a jeho transfer do praxe.

Štítky Izrael, Věda, Výzkum, Inovace

číst celý článek

Izraelci drží při sobě za všech okolností

thumbnail

Občas slyšíme, že Češi a Izraelci jsou si mentálně podobní. Jenže každé srovnání pokulhává. Manažer výrobní jednotky společnosti Assa Abloy Czech and Slovakia David Korecki strávil se svým týmem na pracovním pobytu v Izraeli několik měsíců. Zajímali jsme se o to, čím ho tato země a její obyvatelé zaujali a překvapili.

Štítky Izrael

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Izraeli

thumbnail

Start-up Nation Inovativní zaměření izraelské ekonomiky znamená pro české firmy obrovskou příležitost ve spolupráci s izraelskými technologickými firmami — mezi Izraelem a Českou republikou dokonce platí dohoda o podpoře aplikovaného výzkumu. Izraelské hospodářství je navíc jedním z…

Štítky Izrael

číst celý článek

Středoevropské start-upy v Silicon Wadi

thumbnail

Stát Izrael jako světový lídr v oblasti moderních technologií je pro mnohé země inspirací. Zájem o spolupráci s Izraelem v této oblasti má i Visegrádská skupina. Prvním krokem byla nedávná realizace projektu „V4 Innovators in Israel“, v rámci něhož majitelé 28 českých, slovenských, polských a maďarských start-upů a inkubátorů absolvovali intenzivní program zaměřený na izraelský inovační ekosystém.

Štítky Izrael

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.