Články se štítkem: Kanada

Kanada: Sázka na (ne)jistotu

thumbnail

Ve světě zmítaném stále větší nejistotou se (relativní) jistota cení. Ze stínu dynamicky rostoucích a/nebo globální hospodářský rytmus udávajících hráčů se tak postupně noří klidné síly zvládající výzvy, jako je americko-čínské soupeření o zítřejší podobu světa, technologická (r)evoluce a stávající pandemie covidu-19. Obchodníci i investoři si na nich přitom cení toho, co mnozí donedávna považovali za brzdu: obezřetného, systematického přístupu reflektujícího i jiné hodnoty než jen dolar a cílujícího delší horizont.

Štítky Kanada

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Kanadě

thumbnail

Letecký průmysl Kanada je pátým největším výrobcem letadel a leteckých komponentů na světě. Civilní výroba představuje zhruba 80 % zdejšího leteckého průmyslu, přičemž země zaujímá 3. místo na světě ve výrobě civilních letounů. Uplatnění českých firem lze tradičně hledat ve výrobě částí letadel s…

Štítky Kanada

číst celý článek

Podporu našich firem považuji za stěžejníV květnu je beru s sebou do Kanady

thumbnail

Pustit se do světa prodávat své výrobky nebo služby s lvíčkem za zády, tedy s podporou státu, je vždycky lepší než tam jít jako „sám voják v poli“. To vám potvrdí každý ze zkušených exportérů. A určitě dodá, že té podpory není nikdy dost. Na oficiální cesty začal v doprovodu podnikatelské mise jezdit také předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček. Osvědčilo se to?

Štítky Podpora exportu, SAE, Kanada

číst celý článek

Kanada: Nadějné vyhlídky pro české exportéry

thumbnail

Kanadský trh je velmi vyspělý a výrazně nasycený, proto ve vysoké konkurenci obstojí především inovativní a kvalitní produkty a služby. České firmy tu ovšem mají šanci, což některé z nich řadu let dokazují. Přestože je země javorového listu jedenáctou největší exportní ekonomikou na světě, hodnota jejího importu hodnotu exportu dlouhodobě přesahuje. Stabilní ekonomické a finanční prostředí Kanady se prokázalo mimo jiné tím, jak rychle se vzpamatovala z krize roku 2008.

Štítky Kanada, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Toronto: Nejrychleji rostoucí technologický hub v Severní Americe

thumbnail

Kanada má ve světě skvělou pověst – i v České republice je známá jako přátelská, mírumilovná a nekonfliktní země s krásnou přírodou a kvalitním hokejovým týmem. Vnímat ji ale jako ideální místo pro práci a byznys v oblasti nejvyspělejších technologií? Právě nyní zažívá svůj okamžik technologického rozkvětu a v čele s Torontem se stává uznávaným technologickým centrem.

Štítky Kanada, Startupy, CzechInvest, Nové technologie

číst celý článek

CETA není žádný kanadský žertík

thumbnail

Česká republika má letos zvláštní důvod oslavovat dohodu CETA mezi EU a Kanadou, jejíž vyjednávání bylo zahájeno před deseti lety během českého předsednictví v radě EU. V loňském prvním roce prozatímního provádění dohody stoupl vzájemný obchod o více než 31 %, s čímž souvisí také praktické zjednodušení podnikání v Kanadě. A to je jednoznačný úspěch.

Štítky Kanada, Podpora exportu

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.