Články se štítkem: Velká Británie

Adam Janek: Britové na sobě nešetří, chtějí to nejlepšíLáká je k nám vynikající renomé české oftalmologie, přijatelná cena a dostupnost

thumbnail

Jestli máte někdy pocit, že náš zdravotnický systém kolabuje, stačí pohled třeba do Velké Británie a budete se na to dívat jinak. Tamní National Health Service (NHS) je na tom tak, že občané hledají jiné cesty řešení svých zdravotních problémů a nezřídka za nimi zamíří do zahraničí. Do České republiky jezdí především za reprodukční medicínou, plastickými operacemi, ale v poslední době čím dál víc i za očními operacemi. „Například na operaci šedého zákalu se ve Spojeném království čeká až dva roky a u nás vám ji uděláme do měsíce a půl. Navíc si obyvatelé UK v rámci NHS nesmějí připlatit za lepší implantát, a proto odcházejí k soukromým poskytovatelům, kde je ale problémem vysoká cena,“ říká Adam Janek, ředitel Očního centra Praha (OCP), které poskytuje služby zahraničním klientům už pět let.

Štítky Velká Británie, Zdravotnictví, Služby, Irsko

číst celý článek

O zemích, které patří britské koruně, ale nejsou britským územím

thumbnail

Na sklonku panování královny Viktorie (1838–1901) byla Velká Británie mocností prvního řádu, a to v hospodářském i geopolitickém smyslu. Výrok „nad Britskou říší slunce nezapadá“ se stal obrazným vyjádřením rozsahu Britského impéria. Na situaci nic nezměnil ani nástup nového panovníka a ani o třináct let později vypuknuvší Velká válka, v níž jedním z cílů německé expanze byla snaha získat něco z britských zámořských držav. Ba naopak. Po skončení války a následných mírových jednáních se Brity ovládaná území zvětšila ještě o někdejší německé kolonie dílem získané válečnými operacemi, dílem tvořené mandátními územími původně pod německou či osmanskou nadvládou.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Konec volného pohybu zboží a služeb se blížíVelká Británie definitivně opouští celní unii a vnitřní trh EU

thumbnail

Posledním prosincovým dnem letošního roku skončí přechodné období, jehož cílem bylo zachovat většinu opatření před odchodem Spojeného království z celní unie a vnitřního trhu EU. Od 1. ledna 2021 bude obchodní politika této země zcela nezávislá, což bezpochyby přinese řadu zásadních změn v obchodním režimu s evropským kontinentem.

Štítky Velká Británie, brexit

číst celý článek

Z Frýdku-Místku do kazachstánské Astany

thumbnail

„Když přemýšlím o strategii naší společnosti, napadá mě, že v současné době je největším hendikepem našeho produktu jeho univerzalita. Jen odborná veřejnost si dovede představit, kolik druhů hmot organického původu dokáže naše malá továrna zpracovat,“ uvažuje nad dalším vývojem inovativní technologie PTR její spoluautor a jeden z majitelů společnosti Hedviga Group, Petr Cuber.

Štítky Energetika, Velká Británie, Kazachstán, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.