Články se štítkem: brexit

Nová etapa obchodních vztahů se Spojeným královstvím započalaPo 45 letech tvrdá hranice

thumbnail

Spojené království (UK) opustilo celní unii a vnitřní trh EU přesně o půlnoci středoevropského času dne 31. prosince 2020. V tomto okamžiku byla mezi Spojeným královstvím a EU vytvořena tvrdá hranice, s výjimkou Severního Irska, která přinesla – bez ohledu na uzavření dohody o obchodu a spolupráci – hraniční kontroly a nutnost plnit celní formality na obou stranách této hranice.

Štítky UK, Brexit

číst celý článek

Konec volného pohybu zboží a služeb se blížíVelká Británie definitivně opouští celní unii a vnitřní trh EU

thumbnail

Posledním prosincovým dnem letošního roku skončí přechodné období, jehož cílem bylo zachovat většinu opatření před odchodem Spojeného království z celní unie a vnitřního trhu EU. Od 1. ledna 2021 bude obchodní politika této země zcela nezávislá, což bezpochyby přinese řadu zásadních změn v obchodním režimu s evropským kontinentem.

Štítky Velká Británie, brexit

číst celý článek

James Smith: Britské firmy jsou po brexitu optimističtějšíUvidíme, jak se to promítne do ekonomického růstu

thumbnail

Po dlouhých vyjednáváních, několika neúspěšných pokusech a více než tři a půl roku trvajícím období nejistoty opustilo k 31. lednu Spojené království Velké Británie a Severního Irska Evropskou unii, a vstoupilo tak do další fáze brexitu. Důležitý posun, ale otazníků je podle všeho stále více než odpovědí, pro byznys tolik ochromující nejistota ohledně dalšího vývoje tedy přetrvává. Požádali jsme o vyjádření Jamese Smithe, respektovaného odborníka na rozvinuté trhy včetně Velké Británie, monetární politiku Bank of England, a tím pádem i brexit a jeho dopady.

Štítky UK, Brexit

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.