Články se štítkem: Vzdělávání

LanškrounskoTechnologicky vitální region, který pro dnešek nezapomíná na budoucnost

thumbnail

Žáci základních škol. To je ještě zájmově nevyhraněná věková skupina, v níž je možné vzbudit zájem o technické obory. Myšlenka, jak nadání a tvořivost dětí podpořit a rozvinout a v budoucnu v nich získat kvalitní pracovníky, vrtala léta nezávisle na sobě hlavou manažerům některých místních firem a projevovala se nekoordinovaným sponzoringem. A tak slovo dalo slovo a v roce 2017 získala idea konkrétní podobu v mediálně známé soutěži Microtela organizované Společenstvím firem Lanškrounska.

Štítky Firmy a školy, Nové technologie, Vzdělávání

číst celý článek

Jak Češi pomáhají vzdělávat (nejen) v Americe nové odborníky pro 21. století

thumbnail

Při tvorbě vzdělávacího programu Horizon Hydrogen Grand Prix (H2GP), který seznamuje studenty středních škol se základy obnovitelných zdrojů energie a vede je až k vytvoření vlastního vodíkem poháněného RC modelu automobilu a k závodům na světové úrovni, nás inspirovalo americké školství. Tedy konkrétně jejich STEAM koncept. S-science, T-technology, E-engineering, A-art, M-math nás od té doby provádí vším, co děláme. A můžeme s jistotou říct, že americké školství je v této oblasti nejdál na světě. Dokazuje to také fakt, že program H2GP je v amerických školách čtyři hodiny týdně plnohodnotnou součástí výuky, zatímco v Evropě patří stále k mimoškolním aktivitám.

Štítky Vzdělávání, USA

číst celý článek

Mobilita napříč kontinentyAfrika potřebuje větší potravinovou soběstačnost

thumbnail

Zambie, Ghana, Etiopie nebo Jihoafrická republika. To jsou jen některé africké destinace, kam každý rok zamíří na studijní stáže studenti Mendelovy univerzity v Brně. „Je důležité, aby budoucí odborníci v zemědělství, potravinářství, lesnictví, ekologii a navázaných oborech poznali reálné podmínky zemí, s nimiž budou spolupracovat, ať už na bilaterální bázi nebo jako pracovníci mezinárodních organizací,“ zdůrazňuje význam osobních zkušeností pro studenty pedagog, odborný asistent v Ústavu teritoriálních studií Samuel Darkwah.

Štítky Afrika, Potravinářský průmysl, Zemědělství, Vzdělávání, KB

číst celý článek

Mladí Ázerbájdžánci sní o práci v nadnárodních společnostech

thumbnail

Jak přilákat do Ázerbájdžánu více českých firem, aby mohli uplatnit své znalosti češtiny? S touto otázkou se obrátili studenti Bakuské slovanské univerzity na prezidenta Miloše Zemana během jeho předloňské cesty po této Kavkazské republice, jejímž cílem bylo podpořit české investice do místní ekonomiky. Ivana Bozděchová, bohemistka z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, vedla v té době intenzivní kurzy praktické češtiny pro ázerbájdžánské studenty v Baku. I proto jsme se jí ptali, jaké je v Ázerbájdžánu povědomí o Evropské unii, a na aktivity Centra českého jazyka a kultury Bakuské slovanské univerzity.

Štítky Ázerbajdžán, Vzdělávání

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.