Články autora: Andrea Heverlová

Senegal: Brána do Afriky

thumbnail

Země na nejzápadnějším místě kontinentu, křižovatka transsaharských tras, která je také nazývána branou do Afriky, je jednou z nejstabilnějších afrických zemí a druhou největší ekonomikou ve frankofonní západní Africe.

Štítky Senegal, MPO

číst celý článek

Ghana: Nadějnou budoucnost provází úspěšná integrace do mezinárodních organizací

thumbnail

Ghana má na mezinárodní scéně pozitivní image, je jednou z nejstabilnějších, nejbezpečnějších a nejdemokratičtějších zemí západní Afriky. Země, dříve známá jako Zlaté pobřeží, si uvědomuje své prestižní postavení silného regionálního partnera. Základem ghanské ekonomiky je zlato, kakao a v poslední době také ropa. Země aktuálně prochází nelehkým ekonomickým vývojem, stále však poskytuje našim exportérům nejednu obchodní příležitost.

Štítky Ghana, MPO

číst celý článek

Plyn z Alžírska a jedinečné investiční příležitostiJust In Time aneb Právě včas a na správném místě v Africe

thumbnail

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela jednal v listopadu během své pracovní návštěvy Alžírska o dodávkách plynu do ČR. Zatím se jedná o předběžné návrhy smluv, které se upřesňují co do objemu, termínů dodávek a cen. Teritoriálně blízké Alžírsko by se do budoucna mohlo podílet až na čtvrtině energetického mixu naší země. Jedná se o plynu, který by byl veden potrubní cestou přes Tunisko a Itálii. Nejdříve ale půjde o testovací dodávky zkapalněného zemního plynu do LNG terminálu v nizozemském přístavu Eemshavenu, kde si ČR pronajímá kapacitu. Už nyní hraje Alžírsko významnou roli v dodávkách do Evropy, přičemž zároveň disponuje rozsáhlým surovinovým bohatstvím.

Štítky Alžírsko, Energetika, MPO

číst celý článek

Egypt: Uskutečňování vizí pokračuje

thumbnail

Autoritativní režim u Středozemního moře, v zemi se strategickou geografickou polohou na rozhraní Afriky a Blízkého východu, úspěšně rozvíjí regionální spolupráci založenou na stabilitě, pragmatismu a snaze o ekonomický růst, regionální bezpečnost a energetickou i vodohospodářskou odolnost.

Štítky Egypt

číst celý článek

Od „Zeleného Maroka“ k „Zelené generaci 2030”

thumbnail

Aby mohla jedna z obchodně nejzajímavějších a nejstabilnějších ekonomik na severu Afriky naplnit své ambiciózní plány, musí se především zbavit více než devadesátiprocentní závislosti na importu energetických surovin a energie. Pro naše firmy se tak otevírají velké příležitosti, jak monarchii pomoci její strategii naplnit.

Štítky Maroko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.