Články autora: Archiv ČEB

Nízkouhlíkový úspěch Čechů v BiškekuVyřešili vytápění města, budou ohřívat i bazén

thumbnail

Moderní energetické technologie tuzemského výrobce zvítězily v konkurenci světových dodavatelů z Ruska nebo Číny. Firma Regulus dokončila modernizaci kotelny v kyrgyzské metropoli Biškek a spolu s dalšími českými výrobci tam dodá energetická a další řešení budoucího volnočasového a sportovního centra. Obě tyto české dodávky do Kyrgyzstánu v součtu za víc než milion eur financuje Česká exportní banka (ČEB).

Štítky Environment, Financování exportu, Energetika, Kyrgyzstán, ČEB

číst celý článek

ČEB společně se Svazem moderní energetiky zaostří na zelenou energii

thumbnail

Česká exportní banka (ČEB) se více zaměří na podporu vývozu zelených technologií. Kromě financování nabídne českým firmám také expertizy při hledání nových trhů. Své služby poskytne ve spolupráci se Svazem moderní energetiky. Partnerství, které spolu instituce uzavřely, má pomoci českým producentům udržitelných řešení z oblasti nízkouhlíkové ekonomiky získat nové zákazníky v zahraničí. Ze spolupráce budou moci těžit především výrobci obnovitelných zdrojů energie, řešení pro akumulaci energie a další šetrná řešení z oblasti moderní energetiky.

Štítky ČEB, Environment

číst celý článek

Česká letadla i v bondovce

thumbnail

Doby, kdy české letecké strojírenství patřilo k světové špičce, na nějaký čas bohužel zavál prach. Ještě v době nedávné nebyla oboru věnována dostatečná pozornost a světová konkurence se dostala dál. Nyní se však tuzemské úspěchy na poli leteckých inovací opět razantně připomínají.

číst celý článek

Když Češi kupují americké firmy

thumbnail

V minulém vydání TRADE NEWS jsme vás už informovali o zahraničním úspěchu společnosti FERMAT CZ. Podařilo se jí s pomocí České exportní banky koupit firmu Lucas z Clevelandu ve státě Ohio. Byla to její už pátá úspěšná akvizice, ovšem první v zahraničí. Na otázky odpovídali tři muži: Jiří Ferenc (FERMAT CZ), Paul Mandelbaum (Lucas) a Karel Bureš (ČEB).

Štítky USA, ČEB, Strojírenství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.